Καβάλα: Συνελήφθη 53χρονος για παράνομη ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων
Παράνομη ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων κατηγορείται ότι έκανε ένας 53χρονος, ο οποίος συνελήφθη ύστερα από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., με τη χρήση ανιχνευτή μετάλλων, ακουστικών, ένα μικρό σκαλιστήρι κι ένα αυτοσχέδιο σκαπτικό εργαλείο, προέβη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης σε εξερεύνηση του εδάφους στον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται σε περιοχή της Καβάλας.
Έπειτα από έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν τόσο στην κατοχή του όσο και στο σπίτι του δύο μολύβδινα αντικείμενα και δύο αρχαία ρωμαϊκά νομίσματα, τα οποία εξετάστηκαν από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών και διαπιστώθηκε ότι εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Εις βάρος του 53χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καβάλας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανασκαφή Φιλίππων: Στο φως κεφαλή αγάλματος του θεού Απόλλωνα
Αρχαιολογία: Νέα εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα στους Φιλίππους
Ίσες αμοιβές: Αποζημίωση και αναδρομικά σε περίπτωση διάκρισης - Τι αλλάζει σε προσλήψεις και bonus
10:37
Δημογλίδου: Από το 2017 η δράση του κυκλώματος ρευματοκλοπών - «Πείραζε» ψηφιακούς μετρητές
10:31
Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Τάκης Γκώνιας
10:31
Συνελήφθη 37χρονη στη Θεσσαλονίκη που συνόδευε μεθυσμένη την 8χρονη κόρη της
10:30