ΕΛΛΑΔΑ

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση για τα ελαφρυντικά στους 19 καταδικασθέντες - Ελεύθερη η μητέρα

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση για τα ελαφρυντικά στους 19 καταδικασθέντες - Ελεύθερη η μητέρα

Στην δικαιοσύνη μεταφέρονται οι καταδικασθέντες για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Το ενδεχόμενο να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους 19 καταδικασθέντες, εμπλεκόμενους στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, αναμένεται να αποφασίσει σήμερα, Δευτέρα (1/4) το δικαστήριο.  

Από αυτή την απόφαση θα καθοριστούν και οι τελικές ποινές που θα τους επιβληθούν, οι οποίες αναμένεται να εκφωνηθούν έως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ηλίας Μίχος, βασικός κατηγορούμενος για τον βιασμό και την μαστροπεία της 12χρονης είναι αντιμέτωπος με την ισόβια κάθειρξη.

Η μητέρα του παιδιού κρίθηκε αθώα για όλες τις κατηγορίες εκτός από αυτή της εκβίασης. Κρίθηκε με πλειοψηφία 4 προς 3 αθώα για την μαστροπεία και ομόφωνα για την πορνογραφία ανηλίκου.

Η 37χρονη, μετά από σχεδόν 18 μήνες προσωρινής κράτησης αναμένει να βρεθεί τις επόμενες ώρες στο σπίτι της, κοντά στα παιδιά της τα οποία την στήριξαν από την πρώτη στιγμή, υποστηρίζοντας την αθωότητα της.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 37χρονη για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος του Μίχου και είναι πιθανό να της επιβληθεί μια ποινή που ουσιαστικά έχει ήδη με την προσωρινή κράτηση.

«Είναι δικαίωση για το παιδί, είναι δικαίωση για τη δικαιοσύνη, το παιδί χάρηκε πολύ με την απόφαση, έλεγε από την πρώτη στιγμή ότι δε φταίει η μαμά του και το δικαστήριο το κατάλαβε», δήλωσε η δικηγόρος 12χρονης.

Να σημειωθεί πως, η σημερινή διαδικασία θα ξεκινήσει με την πρόταση της Εισαγγελέα της Έδρας για τα ελαφρυντικά. Η εισαγγελική λειτουργός θα τοποθετηθεί ως προς σε ποιους κατά την κρίση της, μπορούν να αναγνωριστούν ελαφρυντικές περιστάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ