ΕΛΛΑΔΑ

Κολωνός: Ισόβια κάθειρξη στον Μίχο για τον βιασμό της 12χρονης - Ελεύθερη η μητέρα

Κολωνός: Ισόβια κάθειρξη στον Μίχο για τον βιασμό της 12χρονης - Ελεύθερη η μητέρα
O Ηλίας Μίχος EUROKINISSI

Ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 41 έτη κάθειρξη καθώς και χρηματική ποινή επέβαλε τελικά το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Ηλία Μίχο για τη δυσώδη υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό.

Αντίθετα η μητέρα της ανήλικης πρόκειται άμεσα να βρεθεί εκτός φυλακής, καθώς της επιβλήθηκε για το πλημμέλημα της εκβίασης ποινή φυλάκισης 20 μηνών.

Στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» το δικαστήριο επέβαλε συνολική κάθειρξη 24 ετών και συγκεκριμένα 12 χρόνια για διακεκριμένη μαστροπεία και 12 για παιδική πορνογραφία.

Ωστόσο, το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι με τις συγχωνεύσεις των ποινών, ο Μίχος έχει τελική ποινή ισόβια και κάθειρξη 27 ετών, με εκτιτέα τα 20.

Στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» επιβλήθηκε με τη συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών.

Εισαγγελέας: Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι πλην Μίχου και «Μιχάλη»

Αυτή την ώρα στο δικαστήριο αγορεύουν οι συνήγοροι των καταδικασθέντων για χορήγηση αναστολής. Στους αποκαλούμενους ως «πελάτες» του παιδιού και όσους έχουν καταδικαστεί για παιδική πορνογραφια οι ποινές είναι από 13 μήνες έως 7 έτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε στο ΜΟΔ να χορηγήσει ανασταλτικό στην έφεση των 15 καταδικασθέντων για τα ραντεβού της φρίκης και των δύο καταδικασθέντων για πορνογραφία.

Αν το δικαστήριο αποδεχθεί την πρόταση, πλην του Ηλία Μίχου και του καταδικασμένου ως δεύτερου μαστροπού, του αποκαλούμενου «Μιχάλη», οι υπόλοιποι καταδικασθέντες για τη σεξουαλική εκμετάλλευση της 12χρονης, θα βρεθούν εκτός φυλακής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ