Φωτιά στο Λασίθι: Εκκενώνονται τέσσερις οικισμοί - Μήνυμα από το 112
Σε εξέλιξη οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής
CNN GreeceΈκταση έχει πάρει η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου (6/04) στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος Λασιθίου Κρήτης, με αποτέλεσμα την εκκένωση οικισμών.
Ειδικότερα, πρόκειται για τους οικισμούς Αχλιά, Αγία Φωτιά, Γαλήνη και Μαύρος Κόλυμπος στον δήμο Ιεράπετρας.
Όπως μεταδίδει το radiolasithi.gr, στις 10:00 το πρωί οι φλόγες άρχισαν να πλησιάζουν επικίνδυνα τον οικισμό του Μαύρου Κόλυμπου και έτσι από πλευράς Δήμου Ιεράπετρας έχει δοθεί η οδηγία να εκκενωθεί άμεσα ο οικισμός και ο κόσμος να κινηθεί προς Κουτσουρά.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 18 οχήματα, 56 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων και δύο ελικόπτερα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Λασίθι: Πυρκαγιά σε δασική έκταση - Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΑΔΜΗΕ: Κέρδος 3,7 δισ. ευρώ για τους καταναλωτές έως το 2034 από τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις
10:29
ΕΛΛΑΔΑ
Παπαστεργίου: Το επόμενο διάστημα οι ανακοινώσεις για Social Media και ανήλικους - Τι είπε για Βιολάντα και Προσωπικό Αριθμό
10:24
ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Eπιχορηγήσεις και φορολογικά κίνητρα - 400 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της «πράσινης» βιομηχανίας
10:20
ΕΛΛΑΔΑ
Έβρος: Σε αυξημένη επιφυλακή μέχρι την Παρασκευή - 112, κλειστός ο κόμβος των Λαβάρων, 150.000 στρέμματα καλύφθηκαν από νερό (pics&vid)
10:16
ΚΟΣΜΟΣ