ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Μαθητής ΓΕΛ ξυλοκόπησε άγρια μαθητή ΕΠΑΛ με ειδικές ανάγκες

Βόλος: Μαθητής ΓΕΛ ξυλοκόπησε άγρια μαθητή ΕΠΑΛ με ειδικές ανάγκες

Περιπολικό της Αστυνομίας

INTIME (φωτογραφία αρχείου)

Ένα ακόμη περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού εκτυλίχθηκε σε σχολείο του Βόλου, με μαθητή με ειδικές ανάγκες Επαγγελματικού Σχολείου, να χτυπιέται από άλλον μαθητή Γενικού Λυκείου.

Μάλιστα ο δράστης η ταυτότητα του οποίου είναι γνωστή στους καθηγητές και μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου, πήδηξε από τα κάγκελα του σχολείου, και χτύπησε με κλωτσιές στο προαύλιο τον άλλος μαθητή.

Το νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας σύμφωνα με το magnesianews.gr έγινε στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης στο 3ο ΕΠΑΛ σήμερα το πρωί Δευτέρα 8 Απριλίου, σε ένα διάλειμμα, μαθητής από ΓΕΛ του Βόλου πήδηξε τα κάγκελα, μπήκε στο προαύλιο κι έδειρε ένα μαθητή με ειδικές ανάγκες, τον ξάπλωσε και τον κλωτσούσε.

Οι λόγοι παραμένουν άγνωστοι, σύμφωνα με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Τον δράστη μαθητή, έπιασαν οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί, όμως τους ξέφυγε και πήδηξε τα κάγκελα και έφυγε. «Τον γνώριζαν όμως οι μαθητές του ΕΠΑΛ και η διευθύντρια με ενημέρωσε και της είπα να πάει στην αστυνομία να καταγγείλει το περιστατικό» τόνισε.

«Όταν στη σχολική ζωή μπλέκονται αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, τα γεγονότα είναι θλιβερά. Είναι αξιοσημείωτη η συχνότητα που γίνονται στην περιοχή μας και μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα τι ακριβώς έγινε αλλά ό,τι και να συνέβη πρόκειται για γεγονός σχολικού εκφοβισμού και παρενόχληση που δεν έχει σχέση στη σχολική ζωή. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη, αλλά θα διαπιστωθεί από εισαγγελική έρευνα αλλά και την προκαταρκτική που διατάξαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαβελίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ