ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση μουσουλμάνων πιστών με τον ψευδομουφτή της Ξάνθης - Επενέβη η αστυνομία

Ένταση μουσουλμάνων πιστών με τον ψευδομουφτή της Ξάνθης - Επενέβη η αστυνομία

Πιστοί σε τέμενος προσεύχονται

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Μεγάλη ένταση επικράτησε στο Τέμενος Σμίνθης στην Ξάνθη, όταν μουσουλμάνοι πιστοί αντέδρασαν στην προσπάθεια του ψευτομουφτή Μουσταφά Τράμπα να τους επιβάλει ιμάμη δικής του επιλογής.

Η αντίδραση των πιστών ήταν τόσο έντονη στην προκλητική συμπεριφορά του ψευτομουφτή που κάλεσαν την αστυνομία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να τον απομακρύνουν από το τέμενος.

Σύμφωνα με το pameevro.gr, ο Τράμπα επιχείρησε στην προσευχή όπως Παρασκευής να επιβάλει όπως πιστούς μουσουλμάνους τον Ιμάμη όπως επιλογής του και για τον λόγο αυτό προκλήθηκε μεγάλη ένταση με αποτέλεσμα να παρέμβει η ΕΛ.ΑΣ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Το χρονικό της έντασης

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, όλα ξεκίνησαν πριν από δύο περίπου εβδομάδες, όταν ο Ιμάμης Σμίνθης επί 30 και πλέον χρόνια, Αχμετσίκ Μεχμέτ, αρρώστησε και χρειάστηκε να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου και διασωληνώθηκε.

Εν μέσω Ραμαζανιού, τις προσευχές στη Σμίνθη, τελούσε ο αντικαταστάτης του, άνθρωπος δικός του, για περισσότερα από 20 χρόνια. Δυστυχώς ο Ιμάμης Ξάνθης, δεν τα κατάφερε, έφυγε από τη ζωή.

Δύο μόλις μέρες μετά την κηδεία του Ιμάμη, ο ψευτομουφτής της περιοχής, Μουσταφά Τράμπα, προσπάθησε να επιβάλει όχι μόνο την παρουσία του αλλά και τον Ιμάμη της επιλογής του στους πιστούς, με εκείνους να αντιδρούν έντονα. Μάλιστα, ο Μουσταφά Τράμπα, δε δίστασε να ανέβει στις σκάλες του Τεμένους ώστε να ενημερώσει τους πιστούς για τις προθέσεις του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ