ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 54χρονος κρατούσε όμηρο τη σύντροφό του αφού τον κατήγγειλε για βία

Θεσσαλονίκη: 54χρονος κρατούσε όμηρο τη σύντροφό του αφού τον κατήγγειλε για βία

Θύμα έμφυλης βίας (φωτογραφία αρχείου) 

FREEPIK

Σε καθεστώς ομηρίας κρατούσε την 52χρονη σύντροφό του ένας 54χρονος στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταγγελία που υπέβαλε η γυναίκα στην ΕΛ.ΑΣ.  

Ειδικότερα, ο 54χρονος «ταμπουρώθηκε» για τρεις ώρες στο διαμέρισμά του κρατώντας έγκλειστο το θύμα, όταν έφτασαν αστυνομικοί έξω από το σπίτι του.

Ο 54χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή, όπως επίσης για παράνομη κατακράτηση.

Το χρονικό του βίαιου περιστατικού

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (14/4) στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, όταν το ζευγάρι επέστρεψε στο διαμέρισμα μετά από νυχτερινή έξοδο.

Ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός, με την 52χρονη να καταγγέλλει ότι ο 54χρονος την χτύπησε, απειλώντας τη ζωή της. Το θύμα κάλεσε μία φίλη της, από την οποία ζήτησε βοήθεια λέγοντας: «Βοήθεια, με σκοτώνει, με χτυπάει, μου έσπασε τα πλευρά», φαίνεται πως ήταν τα λόγια που μετέφερε η 52χρονη στη φίλη.

Εκείνη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κάλεσε την Άμεση Δράση.

Έπειτα πέρασαν τρεις ώρες όπου ο δράστης κρατούσε όμηρο την γυναίκα και την άφησε μετά από παρέμβαση διαπραγματευτή. Ο δράστης συνελήφθη αργότερα όταν αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, εισήλθαν στο σπίτι.

Η 52χρονη φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη του, παρά μόνο να μην την ξαναπλησιάσει. Εγκατέστησε την εφαρμογή «panic button» στο κινητό της τηλέφωνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ