ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Με κάμερες θα παρακολουθεί η Τροχαία το οδικό δίκτυο

Ρόδος: Με κάμερες θα παρακολουθεί η Τροχαία το οδικό δίκτυο
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οι τουρίστες επιλέγουν τα ελληνικά νησιά για να απολαύσουν τις διακοπές τους και να αφήσουν πίσω τις καθημερινές έγνοιες τους, ωστόσο φαίνεται πως δεν θα γλιτώσουν από την ...παρακολούθηση.

Σε μια προσπάθεια βελτίωσης της αποτελεσματικής αστυνόμευσης του οδικού δικτύου της Ρόδου, καθώς υπάρχει παντελής απουσία αστυνομικής παρουσίας, αποφασίστηκε να αγοραστούν και να τοποθετηθούν από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κάμερες παρακολούθησης στους δρόμους.

Οι κάμερες πρόκειται να τοποθετηθούν μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και με τον τρόπο αυτό το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου θα ενισχυθεί με ένα υπερσύγχρονο σύστημα καμερών παρακολούθησης κυκλοφορίας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού.

Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ζήτησε για το σκοπό αυτό από την Τροχαία Ρόδου να ενημερώσει τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας για τα σημεία όπου κρίνεται απαραίτητη η τοποθέτηση των καμερών, καθώς και τις προδιαγραφές τους, προκειμένου να προχωρήσουν στην εκπόνηση της μελέτης και τη διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού.

Το κόστος της προμήθειας των καμερών θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια, η οποία δεν θα έχει καμία άλλη εμπλοκή στη διαδικασία ελέγχου του οδικού δικτύου, έργο και ευθύνη αποκλειστικά της Τροχαίας, όπου θα εγκατασταθεί ένα πλήρες και υπερσύγχρονο control room, ώστε η αστυνόμευση να είναι συνεχής, επί 24ώρου βάσεως, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο κατά τη θερινή περίοδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ