Στην Περιφέρεια Αττικής περνούν τα Προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας
Στην Περιφέρεια Αττικής μεταβιβάζονται τα 177 διαμερίσματα του λεγόμενου προσφυγικού συνοικισμού της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, σύμφωνα με τροπολογία τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε δεκτή ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης.
Η κυριότητα των διαμερισμάτων ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) και η μεταβίβαση γίνεται χωρίς αντάλλαγμα.
Όπως ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης, σκοπός της τροπολογίας είναι η προστασία των προσφυγικών ως μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, η αξιοποίησή τους για την ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων.
Κάποια δε απ' αυτά θα διατεθούν για να καλύψουν τις ανάγκες του γειτονικού αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας».


Φωτογραφία αρχείου των προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2003 - Πηγή: EUROKINISSI/Βάιος Χασιαλής
Αυστραλία: Απειλή για βόμβα στο σπίτι του πρωθυπουργού Αλμπανέζι - Οι καθησυχαστικές δηλώσεις του
10:58
Σκύρος: Τι απαντά το υπουργείο Υγείας για τον θάνατο του 46χρονου - «Με υποψία εμφράγματος ακολουθήθηκε όλο το πρωτόκολλο»
10:50
To ΠΑΣΟΚ καλεί σε λογοδοσία το Υπερταμείο - Αίτημα στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής
10:44
Πρωτογενές πλεόνασμα 3,5 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο - Τα στοιχεία του προϋπολογισμού
10:41