ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεταφορά πολεμοφοδίων από το Καραϊσκάκη στο Ρέντη

Δολοφονία Λυγγερίδη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεταφορά πολεμοφοδίων από το Καραϊσκάκη στο Ρέντη

Η νύχτα των επεισοδίων έξω από το κλειστό του Ρέντη 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέα στοιχεία γύρω από τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στο Ρέντη, καθώς το CNN Greece φέρνει στο φως ένα βίντεο - ντοκουμέντο από τη μεταφορά των «πολεμοφοδίων» από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» στου Ρέντη το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου.

Στα πλάνα φαίνεται ξεκάθαρα το κομβόι που συνόδευε τα πολεμοφόδια που είχαν τοποθετηθεί στα αυτοκίνητα και μεταφέρονται συντονισμένα στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό:

«Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δέχθηκαν ένα ανώνυμο τηλεφώνημα από κάποιον που ανέφερε ότι έχει αφήσει σε σημείο, απέναντι από την θύρα 5 του γηπέδου Γ. Καραϊσκάκης, ένα φλασάκι με βίντεο, από τα επεισόδια στου Ρέντη στο Μέλινα Μερκούρη, στο οποίο φαίνονται ποιοι από το πέταλο βγήκαν έξω και έκαναν επεισόδια.

Αστυνομικός που μετέβη στο σημείο, εντόπισε το στικάκι, το οποίο απεστάλη στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να εξάγει τυχόν βιντεοληπτικό υλικό και στη συνέχεια για εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να εντοπιστεί ο κάτοχος της συσκευής.

Το Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων εντόπισε δεκαπέντε (15) αρχεία βίντεο, στα οποία εμφανίζεται το πέταλο στο οποίο κάθονται οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, λίγο πριν εξέλθουν από το γήπεδο και στη συνέχεια η κίνησή τους, όπου κατόπιν εντολών δύο (2) ατόμων, εξέρχονται προκειμένου να επιτεθούν στους Αστυνομικούς.

Το βιντεοληπτικό υλικό αναλύθηκε σε τρεις (3) Εκθέσεις Ανάλυσης Βιντεοληπτικού υλικού σε συνδυασμό με λοιπά στοιχεία προανάκρισης, όπου προέκυψε ότι:

Λίγη ώρα πριν γίνει η επίθεση στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη σε διμοιρία των ΜΑΤ τριάντα-πέντε με σαράντα (35-40) περίπου άτομα, τα οποία επέβαιναν σε δέκα με δεκαπέντε (10-15) περίπου μοτοσυκλέτες και τέσσερα (4) αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν έμπροσθεν της θύρας των επισήμων (VIP) του γηπέδου «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ».

Αφού τοποθέτησαν τα «πολεμοφόδια» εντός των αυτοκινήτων, σχημάτισαν κομβόι «προστατεύοντας» – συνοδεύοντας, οι μοτοσυκλέτες τα αυτοκίνητα και κινήθηκαν οργανωμένα και συντονισμένα με προορισμό το Μελίνα Μερκούρη.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το Α.Τ. Καμινίων-Νέου Φαλήρου, οι οποίοι τους ενημέρωσαν ότι οι κάμερες του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» δεν καταγράφουν όταν δεν διεξάγεται αγώνας ποδοσφαίρου της ομάδας του Ολυμπιακού και το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου διαγράφονται μετά το πέρας δύο ημερών.

Ως εκ τούτου και επειδή είχαν παρέλθει δύο ημέρες, από την ημέρα που έγινε γνωστό από την διενεργηθείσα προανάκριση, το αρχικό σημείο συνάντησης των δραστών, δεν κατασχέθηκε βιντεοληπτικό υλικό από το ανωτέρω γήπεδο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ