ΕΛΛΑΔΑ

Αποζημίωση για την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία σκέφτεται να ζητήσει η Τουρκία

Αποζημίωση για την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία σκέφτεται να ζητήσει η Τουρκία

Για απραξία των ελληνικών Αρχών στην επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της, κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση η Τουρκία, ενώ φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσει αποζημίωση.

Η γραμματεία της τουρκικής διπλωματικής αποστολής απέστειλε επίσημο έγγραφο στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών την ίδια μέρα της επίθεσης (26 Ιουλίου), στο οποίο ζητά από τις ελληνικές Αρχές να επιδείξουν μεγαλύτερη ετοιμότητα στο μέλλον.

Η πρεσβεία της Τουρκίας, όπως ανέφερε ο Σκάι, κατηγορεί την ελληνική πλευρά ότι η αστυνομία δεν πραγματοποίησε απολύτως καμία ενέργεια προκειμένου να αποτρέψει την επίθεση, καθώς και για τη σύλληψη των δραστών. Επιπλέον, επισημαίνεται πως οι Τούρκοι έστειλαν στις αρμόδιες αρχές οπτικοακουστικό υλικό, προκειμένου να το αξιοποιήσουν και να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες.

Μάλιστα, στην αναφορά του ο Τούρκος πρέσβης ζήτησε την ενεργοποίηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, προκειμένου οι δράστες να απολογηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη του 37χρόνου, ο οποίος είχε συλληφθεί για την υπόθεση, αναβλήθηκε για τις 26 Οκτωβρίου 2016 από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ