ΕΛΛΑΔΑ

Τρομοκρατία: «Σκάβουν» στα κινητά Σακκά και Σεϊσίδη

Τρομοκρατία: «Σκάβουν» στα κινητά Σακκά και Σεϊσίδη

Τα κινητά τηλέφωνα του Κώστα Σακκά και του Μάριου Σεϊσίδη κατάφεραν να εντοπίσουν λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής.

Οι δύο κατηγορούμενοι για τρομοκρατική δράση είχαν επιχειρήσει να εξαφανίσουν τις συσκευές πριν πέσουν στα χέρια των ανδρών της ΔΙΑΣ.

Οι δυο καταζητούμενοι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης πέταξαν τα δυο κινητά τηλέφωνα για να μην μπορούν οι αστυνομικοί να εντοπίσουν στοιχεία που, πιθανώς, θα τους οδηγήσουν σε νέα πρόσωπα.

Την ίδια ώρα στην περιοχή της Λακωνίας βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστια επιχείρηση για να εντοπίσουν, με βάση τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας που είχε πάνω του ο ένας από τους αντιεξουσιαστές, το κρησφύγετο στο οποίο κρύβονταν οι Σακκάς και Σεϊσίδης.

Αυτή την ώρα μεταφέρονται στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης στα κρατητήρια της αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από δώδεκα χρόνια που καταζητείται ο Μάριος Σεϊσίδης δεν μοιάζει καθόλου με τη φωτογραφία που είχε δοθεί στη δημοσιότητα μετά την επικήρυξη για συμμετοχή στους "Ληστές με τα Μαύρα" , μια ομάδα που όπως υποστηρίζουν οι Αρχές πραγματοποιούσε ληστείες για να ενισχύουν το επαναστατικό ταμείο.

Πάντως ο Κώστας Σάκκας κατάφερε πολύ εύκολα να έρθει σε επαφή να μαζί του έτσι ώστε να διαφεύγει από την Αστυνομία τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Σάκκας έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Ο ίδιος αρνείται ότι η οργάνωση αυτή είναι η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς όμως είχε συλληφθεί με όπλα σε σακ- βουαγιάζ ενώ αποτύπωμα του είχε βρεθεί και σε σακούλα με υπολείμματα βόμβας που βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών έξω από την γιάφκα της οργάνωσης στο Χαλάνδρι.

Είχε παραβιάσει δυο φορές τους περιοριστικούς όρους δεν επέστρεψε στη φυλακή και εξαφανίστηκε.

Την ώρα της σύλληψής τους είπαν μόνο: είμαστε αναρχικοί δεν σας αναγνωρίζουμε, να ειδοποιήσετε τους δικηγόρους μας"

Πάντως πάνω τους είχαν και 1.500 ευρώ το πιθανότερο λένε οι αστυνομικοί από ληστείες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ