ΕΛΛΑΔΑ

Τρομοκρατία: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι Σακκάς και Σεϊσίδης

Τρομοκρατία: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι Σακκάς και Σεϊσίδης
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη ΓΑΔΑ θα διανυκτερεύσουν οι Σακκάς και Σεϊσίδης πριν οδηγηθούν, το πρωί, εκ νέου στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ο εισαγγελέας διέταξε από Δευτέρα να οδηγηθούν σε διαφορετικές φυλακές.

Νωρίτερα, είχαν βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών καθώς σε βάρος τους υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις. Για τον μεν Σεϊσίδη ποινή φυλάκισης 6 ετών για ληστείες, για τον δε Σακκά 16 χρόνια κάθειρξης για συμμετοχή στη "Συνομωσία πυρήνων της φωτιάς".

Οι επί χρόνια καταζητούμενοι από τις Αρχές συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες στη Σπάρτη.

sak2

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Ο Κώστας Σακκάς, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», είχε παραβιάσει το Φεβρουάριο του 2014 τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί, ενώ ο Μάριος Σεϊσίδης καταζητείται από το 2007.

Το μεσημέρι της Παρασκευής οι Αρχές εντόπισαν και τα κινητά τους τηλέφωνα, τα οποία οι δύο είχαν πετάξει κατά τη διάρκεια της καταδίωξης.

Στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας βρίσκεται σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση για να εντοπιστεί το κρησφύγετό τους.

Μετά από δώδεκα χρόνια που καταζητείται, ο Μάριος Σεϊσίδης δεν μοιάζει καθόλου με τη φωτογραφία που είχε δοθεί στη δημοσιότητα μετά την επικήρυξη για συμμετοχή στους "Ληστές με τα μαύρα", μια ομάδα, που όπως υποστηρίζουν οι Αρχές, πραγματοποιούσε ληστείες για να ενισχύουν το 'επαναστατικό ταμείο'.

Ο Σακκάς έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Ο ίδιος αρνείται ότι η οργάνωση αυτή είναι η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς όμως είχε συλληφθεί με όπλα σε σακ-βουαγιάζ ενώ αποτύπωμα του είχε βρεθεί και σε σακούλα με υπολείμματα βόμβας σε κάδο σκουπιδιών έξω από την γιάφκα της οργάνωσης στο Χαλάνδρι.

Είχε παραβιάσει δυο φορές τους περιοριστικούς όρους, δεν επέστρεψε στη φυλακή και εξαφανίστηκε.
Την ώρα της σύλληψής τους είπαν μόνο: είμαστε αναρχικοί δεν σας αναγνωρίζουμε, να ειδοποιήσετε τους δικηγόρους μας".

Πάνω τους είχαν 1.500 ευρώ -το πιθανότερο, λένε οι αστυνομικοί, από ληστείες.

Συνήγορος Σεϊσίδη

Αναφορικά με τις συνθήκες σύλληψης και κράτησης του Μ. Σεϊσίδη και του Κ. Σακκά στη Σπάρτη, ο συνήγορος του πρώτου, Κώστας Παπαδάκης, μεταφέρει -όπως γράφει το ΑΠΕ- την εκδοχή του πελάτη του, πως οι συλληφθέντες καταδιώχθηκαν με πυροβολισμούς από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ παρότι «ούτε έφεραν, ούτε χρησιμοποίησαν όπλο, ούτε προέβαλαν αντίσταση ή βία». Επίσης, από τον Μ. Σεϊσίδη απαιτήθηκε από την αστυνομία να δώσει δακτυλικά του αποτυπώματα και στοιχεία του, χωρίς προηγουμένως να του επιτραπεί να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του – με αποτέλεσμα εκείνος να αρνηθεί να τα δώσει, και να δεχθεί «άγριο ξυλοδαρμό από πολλούς αστυνομικούς μαζί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομισθεί στο νοσοκομείο. Ζήτησε ήδη την ποινική δίωξη των ενόχων και την εξέτασή του από ιατροδικαστή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ