ΕΛΛΑΔΑ

Ξεσπά ο πατέρας του 5χρονου: Ξύπνησε και βρέθηκε μόνος του στο λεωφορείο

Ξεσπά ο πατέρας του 5χρονου: Ξύπνησε και βρέθηκε μόνος του στο λεωφορείο
Eurokinissi

Ξέσπασε δημόσια ο πατέρας του 5χρονου που οι υπεύθυνοι ξέχασαν για ώρες σε σχολικό λεωφορείο στην Κηφισιά.

Ο ίδιος, όπως τόνισε, παρέδωσε το πρωί της Δευτέρας το αγοράκι στο σχολικό λεωφορείο, ωστόσο στις 2 το μεσημέρι αντιλήφθηκαν ότι το παιδί δεν έχει πάει σχολείο.

Τελικά διαπιστώθηκε ότι ήταν εντός του λεωφορείου το οποίο βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης.

Ο πατέρας του παιδιού, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «συγκινητική για εμάς ήταν η ψυχραιμία και η ωριμότητα που το παιδί επέδειξε, όταν ξύπνησε και βρέθηκε μόνος του στο λεωφορείο και, παρά το σοκ, τα κλάματα και την ταραχή του, σκέφτηκε και πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλειά του και δοξάζουμε τον Θεό για αυτό».

Η δήλωση του πατέρα

«Μέσα από αυτή τη θλιβερή ιστορία, που διατάραξε την οικογενειακή μας γαλήνη και ηρεμία και έβαλε σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα του παιδιού μας, συγκινητική για εμάς ήταν η ψυχραιμία και η ωριμότητα που το παιδί επέδειξε, όταν ξύπνησε και βρέθηκε μόνος του στο λεωφορείο και, παρά το σοκ, τα κλάματα και την ταραχή του, σκέφτηκε και πήρε τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλειά του και δοξάζουμε το Θεό για αυτό», δήλωσε ο πατέρας του 5χρονου και συνέχισε:

«Κατά τα άλλα, θεωρώ πως οφείλουν όλοι οι αρμόδιοι να δώσουν περισσότερη έμφαση και προσοχή στο ποιοι χειρίζονται και επιβλέπουν την ασφάλεια για τη μεταφορά των παιδιών μας στα σχολεία καθημερινά και στο κατά πόσο εφαρμόζονται και τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά τη μεταφορά τους, με συνεχή εκπαίδευση και αξιολόγηση του προσωπικού που εμπλέκεται σε αυτήν, ώστε να μη θρηνήσουμε τυχόν θύματα στο μέλλον λόγω ελλιπούς εφαρμογής τους».

Χαρδαλιάς: Η ασφάλεια των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη

Άμεση ήταν η απάντηση του Νίκου Χαρδαλιά μετά το περιστατικό με τον ασυνείδητο οδηγό και συνοδό σχολικού λεωφορείου, που φέρεται να ξέχασαν κλειδωμένο επί έξι ώρες μέσα σε αυτό ένα παιδί 5 ετών.

Μετά την καταγγελία των γονιών του παιδιού, ο Περιφερειάρχης Αττικής έδωσε εντολή για άμεση διερεύνηση τυχόν ευθυνών και για την απαρέγκλιτη εφαρμογή των προβλεπόμενων κυρώσεων προς πάσα κατεύθυνση.

Η Διεύθυνση Παιδείας της Περιφέρειας Αττικής, αφού σχημάτισε τον σχετικό φάκελο, διαβίβασε το θέμα στην αρμόδια περιφερειακή επιτροπή, προκειμένου να κινηθούν όλες οι διαδικασίες για την καταγγελία της σύμβασης με τον ανάδοχο, όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Αττικής μεταφέρει καθημερινά σχεδόν 30.000 μαθητές με 1.700 δρομολόγια μετά από διαγωνιστικές διαδικασίες και την ανάθεσή τους σε αναδόχους (λεωφορεία ή ταξί). Την ευθύνη των μαθητών και μαθητριών από τη στιγμή της επιβίβασής τους στο μεταφορικό μέσο, μέχρι την αποβίβασή τους στα συμφωνημένα σημεία-στάσεις, έχει ο οδηγός και ο συνοδός του οχήματος.

«Η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών είναι αδιαπραγμάτευτη. Ως Περιφερειάρχης, αλλά πρώτα από όλα ως γονιός, δεν πρόκειται να ανεχθώ οποιαδήποτε αμέλεια, που βάζει σε κίνδυνο τα παιδιά μας. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής κινούνται άμεσα για τη διερεύνηση του απαράδεκτου αυτού περιστατικού και την απόδοση των ευθυνών, όπου αυτές αναλογούν» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ