ΕΛΛΑΔΑ

Πως θα λειτουργεί το τζαμί στον Βοτανικό

Πως θα λειτουργεί το τζαμί στον Βοτανικό
Στο τζαμί στον Βοτανικό θα προσεύχονται προσεχώς οι μουσουλμάνοι της Αττικής (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Το πλαίσιο λειτουργίας του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό αρχίζει να διαμορφώνεται μετά την ψήφιση της σχετικής διάταξης από τη Βουλή, που έγινε εν μέσω σφοδρών αντιπαραθέσεων και καυγάδων στη Βουλή.

Το τζαμί που θα κατασκευαστεί, 33 χρόνια μετά το πρώτο αίτημα για τη δημιουργία του, θα φιλοξενήσει τις δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνων που βρίσκονται στην Αττική και αναζητούν έναν χώρο λατρείας της θρησκείας τους.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής, το τζαμί θα διαμορφωθεί στο κτίριο της παλιάς βάσης Ναυτικού, θα έχει χωρητικότητα 350 πιστών και υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει κάτι λιγότερο από ένα εκατ. ευρώ.

Μάλιστα η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί χρηματοδότηση ή οικονομικές προσφορές από ξένους φορείς, θέλοντας να αποφύγει εμπλοκή ακραίων θρησκευτικών οργανώσεων, όπως έχει συμβεί σε άλλες χώρες της ΕΕ, ενώ διαμηνύει ότι θα κλείσει κάθε λατρευτικός χώρος που δεν έχει άδεια.

Η κεντρική εγκατάσταση θα είναι το κτίριο της παλιάς βάσης του Ναυτικού, με τον αύλειο χώρο να παραμένει χώρος πρασίνου, ενώ θα δημιουργηθούν και υποστηρικτικοί χώροι σε υφιστάμενα κτίρια, ωστόσο δεν θα υπάρχει μιναρές, για λόγους αρμονίας με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ