Τον Ιούνιο η απόφαση του ΣτΕ για την εκλογή των μελών της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ
Μέσα στον ερχόμενο Ιούνιο αναμένεται η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το αν είναι νόμιμη και συνταγματική η εκλογή των μελών της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με την πλειοψηφία των 3/5.
Το θέμα αυτό συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο την Ευαγγελία Νίκα και εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνα Κονιδιτσιώτου, κατόπιν δύο αιτήσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) με τις οποίες ζητά την ακύρωση των κοινών υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες εξελέγησαν πρόσφατα τα μέλη της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ.
Κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός και ο ομότιμος καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, υπεραμύνθηκαν της βασιμότητας των δυο αιτήσεων ακυρώσεως και ζήτησαν να γίνουν δεκτές από το δικαστήριο.
SPONSORED
Ομοσπονδία Δανίας: «Ο Έρικσεν έχει τις αισθήσεις του» - Κατέρρευσε ξανά στο φιλικό με την Ουκρανία
21:36
Πρώτο Grand Slam για τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ - Κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός και ξέσπασε σε λυγμούς
21:24
Αγωνία για Έρικσεν: Κατέρρευσε στο φιλικό Δανία-Ουκρανία - Το 2021 υπέστη ανακοπή καρδιάς
21:12
Απορρίφθηκε η έφεση του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Τζαφάρ Παναχί από το Ιράν
21:02