ΕΛΛΑΔΑ

Αναβλήθηκε η δίκη Σακκά και Σεϊσίδη- Ζητούν τη μεταγωγή τους στον Κορυδαλλό

Αναβλήθηκε η δίκη Σακκά και Σεϊσίδη- Ζητούν τη μεταγωγή τους στον Κορυδαλλό

Για τις 17 Αυγούστου αναβλήθηκε λόγω κρείσσονων αποδείξεων (άρθρο 352 ΚΠΔ) η δίκη, των Κώστα Σακκά και Μάριου Σεϊσίδη στο Β' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για τις πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Η δίκη πήρε αναβολή λόγω της απουσίας των τριών αστυνομικών -μαρτύρων κατηγορίας στην υπόθεση- οι οποίοι αν και είχαν κλητευθεί δεν προσήλθαν στο δικαστήριο.

Ενώπιον του δικαστηρίου, ο Κώστας Σακκάς, αφού οι αστυνομικοί του έβγαλαν τις χειροπέδες, ζήτησε να του αφαιρεθεί το αλεξίσφαιρο γιλέκο, αίτημα που έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο και για τους δύο κατηγορούμενους.

Ο δικηγόρος των δύο κατηγορουμένων, Δημήτρης Κατσαρής, διευκρίνισε στο δικαστήριο ότι η υπεράσπιση δεν έχει λάβει ακόμα γνώση της δικογραφίας, ενώ και οι δύο συλληφθέντες αρνούνται τις πλημμεληματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Παράλληλα, ο Κώστας Σακκάς τόνισε στην έδρα, ότι επιθυμεί να λάβει γνώση της δικογραφίας.

«Ξυλοκοπηθήκαμε και από την άλλη μας κατηγορούν εμάς πως επιτεθήκαμε» είπε στους δικαστές με τον δικηγόρο του να επισημαίνει στην έδρα ότι η υπεράσπιση επιθυμεί να προσέλθουν οι μάρτυρες-αστυνομικοί και να καταθέσουν στη δίκη.

Οι δύο συλληφθέντες ζήτησαν να μεταφερθούν στον Κορυδαλλό μέχρι τις 17 Αυγούστου, όπου σημειωτέον, κρατούνται και άλλα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Ωστόσο, το δικαστήριο δήλωσε αναρμόδιο για το αίτημα τους και οι δύο άνδρες θα μεταφερθούν εκ νέου στο κτήριο της ΓΑΔΑ, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Έξω από τη δικαστική αίθουσα, που βρίσκεται στο κτίριο 7 του δικαστικού συγκροτήματος της πρώην σχολής Ευελπίδων, τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, καθώς αστυνομικοί ήταν παρατεταγμένοι στην είσοδο του κτιρίου και επέτρεπαν την προσέλευση στην δικαστική αίθουσα μόνο σε περιορισμένο αριθμό πολιτών, συνηγόρων και δημοσιογράφων, ενώ αστυνομική δύναμη βρισκόταν και μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Σακκάς και Σεισίδης αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της κλοπής (αφορά στο αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν στην περιοχή της Λακωνίας), της πλαστογραφίας (αφορά στις ταυτότητες και τις πινακίδες κυκλοφορίας), της αντίστασης κατά της αρχής, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και δύο παραβάσεων του ΚΟΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ