ΕΛΛΑΔΑ

ΔΟΥ Χαλκίδας: Φωτογραφίες ντοκουμέντα «καίνε» τους εφοριακούς

ΔΟΥ Χαλκίδας: Φωτογραφίες ντοκουμέντα «καίνε» τους εφοριακούς
Φωτογραφία με εμπλεκόμενη στο κύκλωμα CNN Greece

Νέες φωτογραφίες, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece, καταγράφουν την δράση των εμπλεκόμενων στην υπόθεση διαφθοράς της ΔΟΥ Χαλκίδας. 

Στις φωτογραφίες που συνέλεξαν κατά την έρευνά τους οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται η διεκπεραιώτρια, που επίσης έχει συλληφθεί, να βγαίνει από το κτήριο της εφορίας.

Από τις συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται να την είχε καλέσει η διευθύντρια και να της είχε δώσει 5.000 ευρώ για να τα δώσει σε κάποιον μηχανικό, στον οποίο δεν πρέπει να φανεί ότι τα δίνει η διευθύντρια.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο με αυτόν τον τρόπο να ήθελαν να ξεπλύνουν κάποια χρήματα.

doy-xalkidas, eforia

Εμπλεκόμενη στο κύκλωμα εξέρχεται της ΔΟΥ Χαλκίδας

CNN Greece

Απολογούνται οι συλληφθέντες

Να σημειωθεί ότι, και οι επτά συλληφθέντες απολογούνται σήμερα, Παρασκευή (24/5) στον ανακριτή, με τις κατηγορίες που τους βαραίνουν να είναι βαρύτατες.

Πρόκειται για την 50χρονη διευθύντρια της εφορίας, τον 52χρονο υποδιευθυντή, τρεις υπαλλήλους 67, 54 και 50 ετών, μία 56χρονη που είχε τον ρόλο της διεκπεραιώτριας καθώς και έναν 62χρονο λογιστή.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα ένας υπάλληλος της εφορίας, τέσσερις λογιστές και ένας ιδιώτης που δεν έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Σε βάρος των επτά συλληφθέντων έχει σχηματιστεί δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση και απόπειρα αυτής κατ’ επάγγελμα, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και όπλα.

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε η διευθύντρια και ο υποδιευθυντής φέρονται να είχαν τους ρόλους της αρχηγού και του υπαρχηγού του κυκλώματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ