ΕΛΛΑΔΑ

ΔΟΥ Χαλκίδας: «Κλειδί» στην υπόθεση τα ονόματα στο σημειωματάριο της διευθύντριας

ΔΟΥ Χαλκίδας: «Κλειδί» στην υπόθεση τα ονόματα στο σημειωματάριο της διευθύντριας

Μεταγωγή των μελών του κυκλώματος εφοριακών στη ΔΟΥ Χαλκίδας στον ανακριτή

CNN Greece

Το σημειωματάριο που διατηρούσε η διευθύντρια στο οποίο αναγράφονται ονόματα γνωστών επιχειρηματιών που εκβιάζοντας από το κύκλωμα των εφοριακών της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας φέρεται να αποτελεί στοιχείο «κλειδί» στην υπόθεση.

Σημαντικά στοιχεία, όπως τα ονόματα των θυμάτων, ημερομηνίες και τα χρηματικά ποσά που παραλάμβαναν, ρίχνουν «φως» στον αριθμό των υποθέσεων εκβίασης και δωροληψίας, αλλά και στη λεία του κυκλώματος.

Η διευθύντρια, σύμφωνα με την ΕΡΤ, φέρεται να όριζε το χρηματικό ποσό, με βάση τις ανάγκες της για τον οικογενειακό προϋπολογισμό και τις διακοπές της.

Να σημειωθεί ότι, η γραμμή υπεράσπισης της αρχηγού της οργάνωσης ανέφερε ότι πρόκειται για ποσά που σχετίζεται με έσοδα της ΔΟΥ.

Υπενθυμίζεται ότι, τόσο η διευθύντρια, όσο και ακόμη μία υπάλληλος της εφορίας Χαλκίδας, κρίθηκαν προφυλακιστέες μετά την ολοκλήρωση της απολογίας τους, ενώ τα υπόλοιπα πέντε μέλη, που είχαν συλληφθεί αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους.

Τα ποσά που ζητούσαν

Τα χρήματα που φέρονται να ζητούσαν οι υπάλληλοι κυμαίνονταν από 4.000 ευρώ μέχρι και 10.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες τους εδώ και τρεις μήνες με τα θύματά τους.

Μάλιστα, μόνο το τελευταίο τρίμηνο είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν 100.000 ευρώ με την «ταρίφα» να φτάνει έως και τις 30.000 ευρώ.

ΑΑΔΕ: Διαταγή για εσωτερικό έλεγχο στις ΔΟΥ

Στο μεταξύ, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής έδωσε εντολή για εσωτερικό έλεγχο επί της διαδικασίας επιστροφών φόρων, αλλά και χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας.

Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τόσο στις ΔΟΥ, δειγματοληπτικά, από όλη την Ελλάδα, σε πρώτη φάση, όσο και στο κεντρικό σύστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ