ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας για επίθεση σε εθελοντές στην Πάρνηθα: Θα τιμωρηθούν σκληρά οι ένοχοι

Κικίλιας για επίθεση σε εθελοντές στην Πάρνηθα: Θα τιμωρηθούν σκληρά οι ένοχοι

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μήνυμα μηδενικής ανοχής στους δράστες της άγριας επίθεσης σε βάρος εθελοντών στην Πάρνηθα έστειλε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλης Κικίλιας, σε ανάρτησή του. 

Ξεκαθάρισε ότι οι Αρχές θα κάνουν « τα πάντα για να τιμωρηθεί σκληρά αυτή η εγκληματική ενέργεια σε βάρος συμπολιτών μας που με αυταπάρνηση, με τα ιδανικά της αλληλεγγύης και της προσφοράς, αγωνίζονται να προστατέψουν όλους εμάς, τη φύση».

Παράλληλα, ευχήθηκε στα θύματα ταχεία ανάρρωση και δήλωσε πως «είμαστε στο πλευρό τους».

«Έχουμε συναντήσει όλα τα ζώα της ελληνικής υπαίθρου - Μόνο ο άνθρωπος μας έβλαψε»

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν περιέγραψαν σε story στο Instagram οι εθελοντές που αποφάσισαν να βοηθήσουν την δράση της οργάνωσης VA Saving his Hood μαζεύοντας πολλά σκουπίδια από την Δυτική Πάρνηθα.

Η δράση επρόκειτο να συνεχίσει και την επόμενη ημέρα και έτσι κάποιοι αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο απέναντι από το σημείο Κρύα Πηγή Φυλής.

Τα ξημερώματα δύο αυτοκίνητα έφτασαν στο σημείο. Όταν οι νεαροί αντιλήφθηκαν τους κατασκηνωτές, τους πλησίασαν με φακούς και τους τραμπούκισαν ρωτώντας: «Από που είστε; Εμείς είμαστε από το Μενίδι». Όταν τους εξήγησαν ότι είναι εθελοντές που καθαρίζουν το βουνό, οι άγνωστοι έφυγαν. Μετά από 10 λεπτά όμως, επέστρεψαν με αυτοκίνητα και όπως λέει ένα από τα θύματα της επίθεσης φώναζαν «Κάναμε Comeback».

screenshot_2024-05-26_114526edsf.png

Ένας από τους τραυματίες εθελοντές.

Instagram

«Δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε γιατί ήμασταν στο πάτωμα ξαπλωμένοι και έτσι ξεκίνησαν να μας χτυπάνε και να μας μαχαιρώνουν δίχως έλεος» λέει θύμα της επίθεσης συμπληρώνοντας πως δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Τον μαχαίρωσαν τέσσερις φορές

Έναν από τους εθελοντές, τον μαχαίρωσαν τρεις φορές στην πλάτη και μια ακόμα στον ώμο, ενώ από τα χτυπήματα, του έσπασαν και τη μύτη. Όπως λένε επίσης, πέρασαν τη μισή νύχτα με αγωνία για την τύχη του εθελοντή με τις πολλαπλές μαχαιριές, αλλά διέφυγε τον κίνδυνο για τη ζωή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ