Θεσσαλονίκη: Στα Διοικητικά δικαστήρια οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ
Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ
INTIME NEWS/ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΕργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, οι οποίοι είχαν βγει σε αναστολή μετά την άρνησή τους να εμβολιαστούν, προσέφυγαν στα Διοικητικά δικαστήρια ζητώντας μισθούς και ασφάλιστρα για την περίοδο αυτή.
Πρόκειται για μια συγκεκριμένη περίοδο της αναστολής τους από τον Απρίλιο έως τον Δεκέμβριο του 2022, καθώς γι’ αυτό το διάστημα το Συμβούλιο της Επικρατείας στο οποίο προσέφυγαν όλοι οι υγειονομικοί που ήταν σε αναστολή, κρίθηκε ότι η παράταση της αναστολής τους ήταν αντισυνταγματική. Έτσι οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ διεκδικούν μισθούς και ασφάλιστρα από αυτή την περίοδο.
Η πρώτη μαζική αγωγή ήταν να συζητηθεί σήμερα, αναβλήθηκε όμως καθώς το ζήτησε η πλευρά του ΕΚΑΒ που δεν είχε καταθέσει φάκελο, ενώ τις επόμενες ημέρες ακολουθούν συζητήσεις άλλων αγωγών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ συγκεντρώθηκαν έξω από τα Διοικητικά δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας να γίνει δεκτό το αίτημα τους και λέγοντας ότι ήδη το ΕΚΑΒ έπρεπε να τους δώσει τα χρήματα.
Αυτοψία Μακρόν στην περιοχή των πυρκαγιών: «Θα κερδίσουμε τη μάχη, δύσκολες οι επόμενες εβδομάδες»
21:12
Βαριές ποινές φυλάκισης σε ιδρυτές ανεξάρτητου καναλιού στο Αζερμπαϊτζάν
21:01
Η ανακοίνωση της Aegean για το αεροσκάφος που επέστρεψε στο «Ελ. Βενιζέλος» λόγω καπνού
20:52
«The Odyssey»: Η νέα επική ταινία του Νόλαν πλησιάζει τα 640 εκατ. δολάρια παγκοσμίως στο box office
20:45