ΕΛΛΑΔΑ

Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Τάσο Μπιρσίμ

Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Τάσο Μπιρσίμ

Συγγενείς και φίλοι στο τελευταίο «αντίο» στον Τάσο Μπιρσίμ. 

Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας

Το τελευταίο «αντίο» είπαν, σήμερα 10 Ιουνίου, συγενείς και φίλοι στον Τάσο Μπιρσίμ στην αίθουσα τελετών του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας.

Μετά το τρισάγιο που ετελέσθη, μίλησαν για αυτόν ο ανιψιός του Νίκος, ο γιος του Στάμος και ο δημοσιογράφος Γιάννης Κανελλάκης.

Στεφάνια έστειλαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας και ο όμιλος ΑΝΤΕΝΑ.

FWTO-5-APOTEFRWTHRIO-TASOS-MPIRSIM.jpg

Ο κ. Στάμος Μπιρσίμ ευχαρίστησε τη διοίκηση και το προσωπικό του Αποτεφρωτηρίου για την άψογη διοργάνωση της τελετής.

Ποιος ήταν ο Τάσος Μπιρσίμ

Ο Τάσος Μπιρσίμ, ήταν προσωπικός σκηνοθέτης του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, υπήρξε διευθυντής τηλεόρασης στην ΕΡΤ κατά την δεκαετία του 1980.

Ο Τάσος Μπιρσίμ, άρχισε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και σύντομα βρέθηκε κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου και τα πιο μεγάλα ελληνικά πολιτικά γεγονότα με το ΠΑΣΟΚ.

Με την υποδοχή του Ευρώ το 2002, την Τελετή εγκαινίων Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το 2001, την Τελετή Millennium – «Υποδεχόμαστε το 2000 στο ΦΩΣ της Ακρόπολης», τα εγκαίνια της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου Χαρίλαος Τρικούπης το 2004, ο Τάσος Μπιρσίμ δημιουργεί ιστορία στην καρδιά των μεγάλων γεγονότων της χώρας μας.

FWTO-3-APOTEFRWTHRIO-TASOS-MPIRSIM.jpg

Στεφάνι έστειλε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας

Με συχνές επισκέψεις σε περισσότερους από 130 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο, βραβευμένος με το 1ο βραβείο «ΣΤΡΑΤΙΕΣ και ΛΑΟΙ» στο φεστιβάλ της Ρώμης 1994, ο Τάσος Μπιρσίμ ονειρευόταν ακούραστα τον εκσυγχρονισμό της τηλεοπτικής παραγωγής στην χώρα μας με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο.

Πίσω από τις κάμερες με τους ταλαντούχους τεχνικούς αλλά και μπροστά από τις κάμερες με τους αγαπημένους του παρουσιαστές, ο Τάσος Μπιρσίμ, δημιουργούσε χιλιάδες τηλεοπτικές ώρες με πάθος και μεγάλο σεβασμό για τον τηλεθεατή.

Υπήρξε πρωτεργάτης στην οργάνωση, σκηνοθεσία, μεγάλων live διεθνών πολιτικών και αθλητικών συναντήσεων. Από το Ράλι Ακρόπολις, στους Μεσογειακούς Αγώνες Στίβου, το Ευρωμπάσκετ, το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Στίβου, την υποδοχή των Ολυμπιονικών το 1996 καθώς και την τελετή έναρξης, τελετή λήξης του ΑΘΗΝΑ ’97.

Από το 2017 και μέχρι πρόσφατα ο Τάσος Μπιρσίμ ήταν ο σκηνοθέτης της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη» των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ