ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: 21 συλλήψεις σε ειδική επιχείρηση στην Κυψέλη

ΕΛΑΣ: 21 συλλήψεις σε ειδική επιχείρηση στην Κυψέλη

Έρευνες εντοπισμού αγνοούμενου

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Ειδική επιχείρηση πραγματοποίησε η Αστυνομία στην περιοχή της Κυψέλης η οποία οδήγησε σε 21 συλλήψεις.  

Στην αστυνομική επιχείρηση, που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών συμμετείχαν επίσης αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, της Διεύθυνσης 'Αμεσης Δράσης Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η επιχείρηση, που έγινε την Τρίτη (18/6) αλλά ανακοινώθηκε την Πέμπτη (20/6) αναπτύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης και εντός Πεδίου του 'Αρεως και επικεντρώθηκε σε ελέγχους αλλοδαπών, όσον αφορά την κατοχή εγγράφων νομιμοποιητικών για την παραμονή τους στη χώρα και στον εντοπισμό διακινητών ναρκωτικών ουσιών.

Κατά την επιχείρηση ελέχθησαν 718 άτομα, από τους οποίους προσήχθησαν 182 αλλοδαποί για τον έλεγχο της παραμονής τους στη χώρα, εκ των οποίων συνελήφθησαν 21, προκειμένου να εφαρμοστεί σε βάρος τους το διοικητικό μέτρο επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους, διότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας, ενώ οι υπόλοιποι χαρτογραφήθηκαν και αφέθηκαν.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθη επιπλέον 52χρονος αλλοδαπός, ο οποίος βρέθηκε να κατέχει αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με 51 γραμμ. κοκαΐνη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σε επακόλουθη έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

• 25 συσκευασίες περιέχουσες 1 κιλό και 694,1 γραμμ. κοκαΐνης,

• 43 συσκευασίες περιέχουσες 920 γραμμ. ηρωίνης,

• το χρηματικό ποσό των 12.185 ευρώ,

• 3 κινητά τηλέφωνα,

• ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και

• 270 γραμμ. άγνωστης ουσίας.

Ακόμα, εντοπίστηκε 24χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, με ποινή κάθειρξης εννέα ετών και χρηματική ποινή, για διακίνηση ναρκωτικών και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Επιπλέον, στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής μεταφέρθηκε ασυνόδευτος ανήλικος, για την καταγραφή, την ταυτοποίηση και την παραπομπή του σε κατάλληλη Δομή Φιλοξενίας σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, ενώ βεβαιώθηκαν 27 τροχονομικές παραβάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ