Οι περιοχές με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα Τρίτη (25/06)
Επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς
AP Photos/Petros GiannakourisΥψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται σήμερα, Τρίτη (25/6), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).
Συγκεκριμένα, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο προβλέπεται για τις εξής περιοχές:
- Αττική
- Αργολίδα
- Κρήνη
- Βοιωτία
- Εύβοια
- Κορινθία
- Σκύρο
- Σάμο
- Ικαρία
- Μυτιλήνη
- Χίο
- Ψαρά
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Φορολογικές δηλώσεις 2026: Δεκαεπτά ερωτήσεις και απαντήσεις για τη συμπλήρωση τους
00:30
ΕΕ: Κάλεσμα για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και στήριξη της Κύπρου
23:59
Μπετίς - Παναθηναϊκός 4-0: Αποκλεισμός από την βαριά ήττα
23:58
Το Ιράν χτυπά τις ενεργειακές εγκαταστάσεις του Κόλπου – Ανοιχτό το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης
23:53