Ανδρουλάκης: Να περιληφθεί στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καταδίκη της Τουρκίας
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης
ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ / EUROKINISSIΝα συμπεριληφθεί στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανάλογη απόφαση καταδίκης για την Τουρκία, όπως έγινε προχθές με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο Νίκος Ανδρουλάκης, από τις Βρυξέλλες όπου συμμετέχει στη Σύνοδο των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.
«Η ψήφιση νόμου στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, που κωδικοποιεί το παράνομο δόγμα της "γαλάζιας πατρίδας", αποτελεί ευθεία βολή στα κυριαρχικά μας δικαιώματα και στο διεθνές δίκαιο.
Γι' αυτό, χθες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε την Τουρκία για αυτές τις ενέργειες με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών», επισήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης και τόνισε:
«Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να πανηγυρίζει για μια ομολογουμένως εθνική επιτυχία, καλό θα είναι ο πρωθυπουργός να πετύχει, στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συμμετέχει, να υπάρχει ανάλογη απόφαση».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν πρέπει να είναι α λα καρτ, ενώ όσον αφορά στον Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό, ανέφερε ότι «ο στόχος πρέπει να είναι η μείωση των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων. Γι' αυτό δεν πρέπει να υπάρχει μείωση στα Ταμεία Συνοχής και στην Κοινή Αγροτική Πολιτική».
Σάντσεθ για Τολέδο: «Προτεραιότητα να εντοπίσουμε ζωντανούς - Η δικαιοσύνη ήδη ανέλαβε δράση»
16:53
ΕΕ για εκλογές στο Ισραήλ: Ελπίζουμε σε «ειλικρινείς και ανοιχτές» σχέσεις με την επόμενη κυβέρνηση
16:43
Μακρόν για σύγκρουση τρένων Ισπανία: Οι σκέψεις μας βρίσκονται με τα θύματα και τις οικογένειές τους
16:33
Ανείπωτη τραγωδία στην Ισπανία από τη σύγκρουση τρένων: Τουλάχιστον 68 νεκροί και δεκάδες τραυματίες
16:30