ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις στα Χανιά για κλοπές και ληστεία σε βάρος τουριστών

Συλλήψεις στα Χανιά για κλοπές και ληστεία σε βάρος τουριστών

Χειροπέδες σε συλληφθέντα από την ΕΛΑΣ 

INTIME NEWS / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τρία άτομα συνελήφθησαν στα Χανιά που κατηγορούνται πως είχαν αφαιρέσει από αλλοδαπούς τουρίστες προσωπικά αντικείμενα και χρήματα συνολικής αξίας άνω των 3.000 ευρώ.

Ειδικότερα, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά, εξιχνιάστηκαν μία περίπτωση ληστείας και τρεις περιπτώσεις κλοπών (δύο τετελεσμένων και μίας απόπειρας) στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πλατανιά Χανίων, με αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο αλλοδαπών και ενός ημεδαπού.

Όπως προέκυψε από τη συνδυαστική προανάκριση των υπηρεσιών, οι δράστες, από την 1η έως τις 5 Ιουλίου 2024 αφαίρεσαν από πέντε αλλοδαπούς τουρίστες προσωπικά αντικείμενα συνολικής αξίας 2.430 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Χανίων, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν οκτώ ρολόγια χειρός και το χρηματικό ποσό των 315 ευρώ.

Πώς δρούσαν οι συλληφθέντες

Συγκεκριμένα, οι δράστες εντόπιζαν αλλοδαπούς τουρίστες βραδινές ώρες καθώς αποχωρούσαν από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εκμεταλλευόμενοι την εμφανή κατάσταση μέθης στην οποία βρίσκονταν, τούς αφαιρούσαν προσωπικά αντικείμενα και άλλα τιμαλφή, ενώ σε μία περίπτωση προέβησαν στην άσκηση σωματικής βίας.

Επίσης, συνελήφθη στα Χανιά, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Άμεσης Δράσης Χανίων αλλοδαπός κατηγορούμενος για κλοπή. Χθες το μεσημέρι ο αλλοδαπός, με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσε από την τσάντα ημεδαπής κόσμημα. Άμεσα αναζητήθηκε από αστυνομικούς, εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Και για τις δύο υποθέσεις διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ