ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς από Κύθηρα: Για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων

Χαρδαλιάς από Κύθηρα: Για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων

Επίσκεψη Ν. Χαρδαλιά σε Αντικύθηρα και Κύθηρα

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ/STR

Επίσκεψη στα Αντικύθηρα και τα Κύθηρα πραγματοποιεί απο χθες ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων που πραγματοποιεί η Περιφέρεια στα νησιά αλλά και για τις περαιτέρω ανάγκες των κατοίκων, ενώ θα παραστεί και στα εγκαίνια της γέφυρας του Μάκρονα.

Στα Αντικύθηρα, το πιο απομακρυσμένο γεωγραφικά σημείο της Περιφέρειας, ο περιφερειάρχης χθες το απόγευμα μετά τη συζήτηση με τους κατοίκους, για τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα τους, επισήμανε: «Βρισκόμαστε στα Αντικύθηρα για να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων. Κανένας πολίτης δεν είναι μόνος του, όσο μακριά και αν ζει από το κέντρο. Για εμάς, δεν υπάρχει ξεχασμένη γωνιά στην Αττική μας».

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως: «Για τη νέα Περιφερειακή Αρχή η νησιωτικότητα αποτελεί ένα ακόμα στρατηγικό πλεονέκτημα, πάνω στο οποίο έχουμε τη βούληση να επενδύσουμε. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις ιδιαίτερες ανάγκες του τόπου και των ανθρώπων του και πάνω σε αυτές θα δουλέψουμε μεθοδικά, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Τα Αντικύθηρα είναι ένα νησί με εξαιρετική φυσική ομορφιά, που προσφέρει προστιθέμενη ιστορική, και όχι μόνο, αξία στην Αττική μας. Αυτό όμως, δεν είναι αρκετό. Βασικός στόχος μας είναι να βελτιώσουμε ριζικά την καθημερινή ζωή των πολιτών, μέσα από έργα πνοής και πρωτοβουλίες, που θα ενισχύουν την προσβασιμότητα, την ασφάλεια, την επιχειρηματικότητα και κυρίως την κοινωνική συνοχή. Να εξασφαλίσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες, ώστε οι κάτοικοι των Αντικυθήρων να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους, με προοπτική και αξιοπρέπεια. Και κυρίως να επιστρέψουν στο νησί, να ζωντανεύσει ξανά».

Τον περιφερειάρχη συνόδευσαν ο δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κατσανεβάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Γιάννης Βουτσινάς, η ειδική γραμματέας της Περιφέρειας Έλενα Ράπτη και ο διευθυντής Γραφείου Περιφερειάρχη Γιώργος Χαλκιάς.

Ο περιφερειάρχης σήμερα στα Κύθηρα, έχει επίσημη συνάντηση με τον δήμαρχο και τους παραγωγικούς και θεσμικούς φορείς του νησιού.

Το μεσημέρι θα επισκεφθεί τον ΧΥΤΥ Κυθήρων, ενώ το απόγευμα θα παραβρεθεί στα εγκαίνια της γέφυρας Μάκρωνα, έργο προϋπολογισμού 1,18 εκατ. ευρώ που υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής.

Επισημαίνεται, ότι αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης από την Περιφέρεια στα Κύθηρα έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 27 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν στην αναβάθμιση του οδικού δικτύου, την προσβασιμότητα, την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και δικτύου ύδρευσης, τις αστικές αναπλάσεις, τις δομές υγείας και εκπαίδευσης, τις κοινωνικές δομές κ.α.