Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Σε εκκρεμότητα πάνω από ένα χρόνο το επίδομα αγόνου

Το κτήριο του ΠΙΣ
INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣΜε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ζητά καθορισμό του επιδόματος άγονου που εκκρεμεί εδώ και ένα χρόνο, καθώς και προκήρυξη όλων των κενών θέσεων ιατρών στο ΕΣΥ.
Επίσης, ζητά να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για τη σύναψη συλλογικής σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα ο ΠΙΣ, ζητά από τον υπουργό Υγείας να αποσύρει τις απειλές κατά του ιατρικού σώματος, παρακινώντας τον να ανατρέξει στις προτάσεις που έχει καταθέσει για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης γιατρών σε νοσοκομεία του Εσύ.
«Δια του τύπου ζητήσατε προτάσεις για την επίλυση του βραχυχρόνιου προβλήματος της έλλειψης ιατρών σε νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ειδικά σε νησιωτικές και άγονες περιοχές» αναφέρει ο ΠΙΣ στην επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Υγείας και συνεχίζει: «Σας παραθέτουμε τις εξής:
Βραχυχρόνια:
- Έκδοση κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό του επιδόματος αγόνου που εκκρεμεί από 30 Ιουνίου 2023.
- Απόσυρση απειλών (επίταξης, διακοπής συνταγογράφησης κ.λπ.) και πρόσκληση σε όσους συνέδραμαν πέρυσι και σε όσους δύνανται να συνδράμουν με συγκεκριμένη περιγραφή έργου.
- Εξασφάλιση είσπραξης όλων των νοσηλίων και εξέταστρων από τους τουρίστες που επισκέπτονται τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας και απόδοση μέρους των εσόδων ως μπόνους στο προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Μεσοπρόθεσμα:
- Προκήρυξη όλων των κενών θέσεων ιατρών Ε.Σ.Υ.
- Έναρξη διαπραγμάτευσης για σύναψη Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ Π.Ι.Σ. και Ε.Ο.Π.Υ.Υ., η οποία είναι νομοθετημένη από το 2022 και για την οποία έχετε δεσμευτεί δημοσίως, χωρίς όμως να δίδετε ανάλογη έγγραφη εντολή προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ".
Τέλος, ο ΠΙΣ υπενθυμίζει τη δέσμη προτάσεων για τα συνολικά προβλήματα της ιατρικής κοινότητας και ιδιαίτερα τις άγονες και νησιωτικές περιοχές, που είχε καταθέσει στο υπουργείο Υγείας, με αναλυτικό υπόμνημα, τον Ιανουάριο του 2024.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστολή διαμαρτυρίας του ΙΣΑ στον Άδωνι Γεωργιάδη και στον ΕΟΠΥΥ

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προς Γεωργιάδη: Με απειλές και βία μόνο επιπλοκές να αναμένετε

Εργαστηριακοί γιατροί: Είμαστε χρηματοδότες του ΕΟΠΥΥ - Να καταργηθεί το clawback

Κάλυμνος: Επιχείρηση για τη μεταφορά τραυματισμένης γυναίκας από δύσβατο σημείο
16:38
Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνεδριάζει τη Δευτέρα (28/4) το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό
16:29
Φιντάν: Η Χαμάς δείχνει να προτιμά μια συμφωνία για ειρήνη διαρκείας με το Ισραήλ
16:18
Η Σάκκαρη απέκλεισε την Παολίνι και συνεχίζει στον 4ο γύρο του Madrid Open (Vids)
16:08