Πάτρα: Σε εξέλιξη η φωτιά σε εργοστάσιο στο Γομοστό - Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Μεγάλη είναι η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στον περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό Πάτρας, του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ, ο δήμαρχος Γρηγόρης Αλεξόπουλος «οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μην πλησιάσει η φωτιά τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, όπου, μεταξύ άλλων, υπάρχουν και δεξαμενές με έλαια».
Επίσης, ανέφερε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο προσπαθούν να προστατεύσουν σπίτια, αγροτικές εκτάσεις και ποιμνιοστάσια που βρίσκονται στην περιοχή».
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.
Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.
Να σημειωθεί, ότι νωρίτερα εστάλη μήνυμα, μέσω του 112, στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, λόγω των καπνών από την φωτιά στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Ανακτόριο Βόνιτσας
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Εύβοια
Ποιες περιοχές βρίσκονται σε «πορτοκαλί» συναγερμό για εκδήλωση φωτιάς την Τετάρτη
Ιρανός διοικητής απαντά στον Χέγκσεθ: Θα απαντήσουμε σε επιθετικές ενέργειες του εχθρού
21:28
Τραμπ: Πιστεύω ότι θα κάνουμε μια καλή συμφωνία με το Ιράν χωρίς πυρηνικά όπλα - «Πυρά» κατά Πάπα
21:20
Χαμόγελο του Παιδιού: 12χρονος απαλλάχθηκε από την εργασιακή εκμετάλλευση του πατέρα του
21:14
Η Σλοβακία απειλεί με μπλόκο τις κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσίας αν ο αγωγός Ντρούζμπα δεν επισκευαστεί
21:05