ΕΛΛΑΔΑ

Δικάστηκαν οι Κ. Σακκάς και Μ. Σεϊσίδης - Οι ποινές τους

Δικάστηκαν οι Κ. Σακκάς και Μ. Σεϊσίδης - Οι ποινές τους

Με την επιβολή ποινών φυλάκισης 33 και 32 μηνών αντιστοίχως ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης 17 Αυγούστου η δίκη των Κώστα Σακκά και Μάριου Σεϊσίδη από το Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελιοδικείο της Αθήνας.

Η δίκη διεξήχθη κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και διήρκησε αρκετές ώρες ενώ οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνταν τις κατηγορίες που τους αποδίδονταν. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνταν ήταν αυτά της αντίστασης, της πλαστογραφίας καθώς και της κλοπής.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες , στις αρχές Αυγούστου σε περιοχή του νομού Λακωνίας ενώ προσπάθησαν να αποφύγουν το αστυνομικό μπλόκο και καταδιώχθηκαν. Σε βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για κλοπή του αυτοκινήτου με το οποίο κυκλοφορούσαν στην περιοχή της Λακωνίας, για πλαστογραφία αναφορικώς με τις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή τους καθώς και τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου οι οποίες ήταν πλαστές, για αντίσταση κατά της αρχής, ψευδή ανωμοτί κατάθεση καθώς και δυο παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο Μάριος Σεϊσίδης , μεταξύ άλλων, είπε στο δικαστήριο ότι είναι περήφανος ως αναρχικός αγωνιστής ενώ κατήγγειλε και βασανιστήρια που υπέστη από τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν. Σχετικά με το αυτοκίνητο είπε ότι τους το είχε δώσει κάποιος γνωστός τους –την ταυτότητα του οποίου αρνήθηκε να αποκαλύψει- για να πάνε διακοπές στην Ελαφόνησο. Κατήγγειλε δε ότι κατά τη διάρκεια της κράτησής του δεν του επετράπη ούτε καν να τηλεφωνήσει στον δικηγόρο του τον οποίον χρειαζόταν οπωσδήποτε καθώς ήταν καταζητούμενος από τις αστυνομικές αρχές για έντεκα χρόνια, κάτι που απέδωσε στο «κλίμα τρομοκρατίας» που είχαν δημιουργήσει εις βάρος του τα ΜΜΕ. Παράλληλα, αποκάλυψε στο δικαστήριο ότι είχε αποφασίσει «κάποια στιγμή να εμφανιστεί».

Ο Κώστας Σακκάς παραδέχθηκε ότι αυτός ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου και κατήγγειλε κακοποίηση από τους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν ενώ οι ίδιοι δεν προέβαλαν την παραμικρή αντίσταση καθώς κάτι τέτοιο ήταν αδύνατον αφού οι αστυνομικοί τους σημάδευαν με όπλα.

Οι συνήγοροι της υπεράσπισης Κ. Παπαδάκης και Δ. Κατσαρής ζήτησαν επισταμένως την αναβολή της δίκης προβάλλοντας πολλαπλές ενστάσεις επί της διαδικασίας. Το αίτημα του απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ