Eπιχείρηση διάσωσης 77 μεταναστών στην Πύλο - Μεταφερθηκαν στην Καλαμάτα
Ιστιοφόρο σκάφος με 77 επιβαίνοντες έμεινε ακυβέρνητο αργά χθες το βράδυ 112 ν.μ. ΝΔ της Πύλου, με αποτέλεσμα να εκπέμψει σήμα κινδύνου και να ενημερωθεί το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος.
Οι 77 μετανάστες περισυνελέγησαν από κρουαζερόπλοιο που επλεε στην περιοχή και αυτή την ώρα πλέουν προς το λιμάνι της Καλαμάτας, όπου αναμένεται να φτάσουν λίγο μετά τις 10 το πρωί.
Στην Καλαμάτα θα γίνει η καταγραφή τους από το κεντρικό λιμεναρχείο της πόλης ενώ θα φιλοξενηθούν προσωρινά στο χώρο των αποθηκών μέχρι να αναχωρήσουν για κάποια οργανωμένη δομή φιλοξενίας μεταναστών στη χώρα.
Στο λιμάνι προετοιμάζεται ο χώρος που θα φιλοξενηθούν οι διασωθέντες από τις κοινωνικές υπηρεσίες και την πολιτική προστασία του δήμου Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ερυθρού Σταυρού.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θεσσαλονίκη: Μετέφερε αλλοδαπούς σε καρότσα αγροτικού - Συνελήφθη 24χρονος
Καταδίωξη ταχύπλοου με μετανάστες στη Ρόδο - Μία τραυματίας
SPONSORED
Πανελλήνιες 2026: Τι χρειάζονται τα παιδιά για να διαχειριστούν το άγχος
10:50
LIVE η δεύτερη ημέρα του 16ου Συνεδρίου της ΝΔ - Ποιοι θα μιλήσουν
10:41
Ισχυρό μήνυμα της Ελλάδας σε αγορές και οίκους αξιολόγησης, η πρόωρη αποπληρωμή χρέους 6,9 δισ.
10:32
Άγιοι Ανάργυροι: Νέα υπόθεση με παιδιά που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες - Χειροπέδες στους γονείς
10:23