Δραματικές ώρες στο Πάτημα Χαλανδρίου - Κίνδυνος εγκλωβισμού για τηλεοπτικό συνεργείο
Επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που πλησιάζει σπίτια
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSIΕξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση με το πύρινο μέτωπο στο Πάτημα Χαλανδρίου, με τη φωτιά να βρίσκεται δίπλα σε σπίτια, καθώς οι έντονοι άνεμοι που επικρατούν κατευθύνουν ανεξέλεγκτα τις φλόγες.
Όπως φαίνεται και από τις εικόνες που μεταδίδει ο Alpha, οι φλόγες έχουν τυλίξει ένα σπίτι, ενώ το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού που βρίσκεται στο σημείο κινδυνεύει να εγκλωβιστεί.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Συμεών Ρούσσος, μιλώντας στην κάμερα του Οpen δήλωσε: «Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Κατεβαίνει η φωτιά την Πεντέλη και έχει μπει στο ρεύμα του Bριλλησού. Οργανώνουμε την απομάκρυνση των κατοίκων, με βάση την οδηγία της Πολιτικής Προστασίας και την απόφαση του δημάρχου. Περνάμε πόρτα – πόρτα και με πούλμαν του δήμου και με πολιτικά αυτοκίνητα για να οργανωθεί η απομάκρυνση του κόσμου. Έχουμε και ότι υδροφόρο όχημα υπάρχει για να συνδράμουμε στο έργο της Πυροσβεστικής».
Όσο για το αν υπάρχουν καμένα σπίτια, ο δήμαρχος Χαλανδρίου τόνισε πως δεν γνωρίζει κάτι μέχρι στιγμής.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φωτιά στην Αττική: Οι περιοχές που «ασφυκτιούν» από τους καπνούς - Ανησυχητική η πρώτη αποτίμηση
Ουκρανία και Δύση συμφωνούν σε ένα σχέδιο εκεχειρίας - Τι θα γίνει αν παραβιαστεί από τη Μόσχα
13:15
Σημαντικό ενδιαφέρον στις δημοπρασίες LNG του ΔΕΣΦΑ για δέσμευση χρονοπαραθύρων εκφόρτωσης φορτίων LNG
13:04
Νορβηγία: Αθώος δήλωσε στη δίκη του για βιασμούς ο γιος της πριγκίπισσας Μέτε-Μάριτ
13:02
Κόκκινα δάνεια: Λύση υπέρ των δανειοληπτών θα εισηγηθεί ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου
13:00