Ηράκλειο: Βρέφος και 10χρονο παιδάκι στην εντατική με σαλμονέλα
Ανανεώθηκε:
Στην ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, νοσηλεύονται δύο παιδιά, τα οποία προσβλήθηκαν από το μικρόβιο της σαλμονέλας.
Σύμφωνα με το Ράδιο Κρήτη, ο επόπτης της Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Αντώνης Παπαδάκης δήλωσε ότι η πρώτη περίπτωση αφορά σε ένα βρέφος μόλις 5 μηνών και το άλλο σε ένα 10χρονο παιδί.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η περίπτωση του 5 μηνών βρέφους δείχνει ότι είναι πολύ πιθανό, το μικρόβιο να μεταδόθηκε στο βρέφος από μία λάθος κίνηση των γονέων οι οποίοι ενδεχομένως να άγγιξαν με γυμνά χέρια ωμό κρέας ή κάποιο άλλο ωμό φαγητό και στη συνέχεια αντικείμενα του βρέφους.
Σύμφωνα με τον ίδιο η νόσηση από σαλμονέλα είναι πιο σοβαρή από τη νόσηση με νοροϊό και για τον λόγο αυτό τα παιδιά κρίθηκε απαραίτητο να νοσηλευτούν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Όπως εξήγησε ο υγιεινολόγος, τα συμπτώματα της σαλμονέλλωσης είναι η γαστρεντερίτιδα, οι εμετοί, οι διάρροιες και η αδυναμία σίτισης.
Ο επόπτης δημόσιας υγείας επέστησε την προσοχή στους γονείς σχετικά με το μικρόβιο της σαλμονέλας επισημαίνοντας ότι οι κινήσεις μέσα στο σπίτι ειδικά όταν έχουμε μικρά παιδιά θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί παρτίδα νωπού μπιφτεκιού στο οποίο εντοπίστηκε σαλμονέλα
Εντοπίστηκε το μικρόβιο της σαλμονέλας σε πηγή στη Μαγνησία - Έλεγχος στις γεωτρήσεις της περιοχής
ΗΠΑ: Η στιγμή που οι μυστικοί πράκτορες απομακρύνουν τον Τραμπ μετά τους πυροβολισμούς - Δείτε βίντεο
07:23
Συναγερμός για την εξαφάνιση 15χρονης από χώρο φιλοξενίας στο Ίλιον
07:13
Τραμπ για τους πυροβολισμούς: «Ο ένοπλος προσπάθησε να σπάσει τον κλοιό ασφαλείας και εξουδετετώθηκε - Όρμησε από 50 μέτρα μακριά»
07:12
Τρόμος στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου: Ένοπλος άνοιξε πυρ ενώ ήταν στην αίθουσα ο Τραμπ (vid)
07:00