Athens Flying Week: Τα μαχητικά F-35 στην Τανάγρα για νέες υπερηχητικές πτήσεις
αεροσκάφος F-35.
AP PhotoΤα υπερσύγχρονα μαχητικά F-35, θα συμμετέχουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Athens Flying Week – Tanagra International Airshow, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Τανάγρα.
Τα F-35 που θα έρθουν στην Ελλάδα είναι της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας και θα βρίσκονται στη στατική έκθεση, προσβάσιμα στους θεατές.
Μετά την πρώτη συμμετοχή των αμερικανικών F-35 στην περσινή Athens Flying Week, με τη Σμηναγό Christin «Beo» Wolf να αψηφά τους νόμους της βαρύτητας, φέρνοντας το μαχητικό στα όρια του, οι επισκέπτες της φετινής AFW, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά το εντυπωσιακό F-35 και να φωτογραφηθούν μαζί του.
Τα F-35 είναι τα πλέον σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη τεχνολογίας «stealth» που τα καθιστά σχεδόν αόρατα στα εχθρικά ραντάρ. Επιπλέον, διαθέτουν ακόμη αισθητήρες και ραντάρ που συνθέτουν πληροφορίες από το πεδίο της μάχης προσφέροντας στον χειριστή πλήρη επίγνωση της επιχειρησιακής κατάστασης.
Πριν από λίγες εβδομάδες, η Ελλάδα μπήκε και επίσημα στο κλαμπ των F-35 και μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα διαθέτει τα πρώτα από τα συνολικά 20 μαχητικά 5ης γενιάς που θα έχουν ως ορμητήριο την 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
F35 και F16 VIPER: Συγκρίνοντας τα χαρακτηριστικά των ισχυρών μαχητικών αεροσκαφών
Το παρασκήνιο που «ξεκλείδωσε» τα F35 για την Ελλάδα: Οι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα στην Τουρκία
Διακοπές Χριστουγέννων: Πότε κλείνουν τα σχολεία
03:00
ΑΣΕΠ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για 2.217 θέσεις στο Δημόσιο της προκήρυξης 8Κ/2024
02:00
Πότε αναμένεται να καταβληθούν στους δικαιούχους οι συντάξεις Ιανουαρίου
01:00
Πότε πληρώνονται επιδόματα, παροχές και δώρα Χριστουγέννων από την ΔΥΠΑ
00:30