ΕΛΛΑΔΑ

Χτύπησαν τον Γ. Κουμουτσάκο στη συγκέντρωση των Ποντίων

Χτύπησαν τον Γ. Κουμουτσάκο στη συγκέντρωση των Ποντίων
CNN Greece/Νικολέττα Παπάζογλου

4 άτομα ταυτοποιήθηκαν στην επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας δήλωσε στην ΕΡΤ πως από την έρευνα προκύπτει πως ένας εκ των δραστών της επίθεσης είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής.
Σε ομάδα ατόμων, με εθνικιστικές καταβολές μεταξύ των οποίων και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες εξετάζει η Αστυνομία αποδίδεται η επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, ενώ παραχωρούσε δηλώσεις σε δημοσιογράφους στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Είχαν προηγηθεί φραστικές επιθέσεις σε βάρος βουλευτών προσερχόμνοι στο Κοινοβουλιο.

Πρόταση μομφής κατά του Φίλη εξετάζει ο Μεϊμαράκης
Γ. Κουμουτσάκος: Είδα τον Γρέγο δίπλα στην ομάδα που βιαιοπράγησε
Ν. Φίλης: Να μην διαιρείται η δημοκρατία στην απειλή του νεοφασισμού

Νωρίτερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ανέφερε: «Οι ακροδεξιοί τραμπούκοι οι οποίοι κρύφτηκαν, καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα και με δειλό τρόπο προσέβαλαν και χτύπησαν βουλευτή, έχουν ταυτοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους. Οι ίδιοι τραμπούκοι προσέβαλαν βάναυσα και τον ιερό χώρο του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουμουτσάκος ξεκίνησε να κάνει δηλώσεις και ακολούθησε λεκτική επίθεση προς το πρόσωπό του. Άγνωστοι άρχισαν να του πετούν νεράτζια, πέτρες και μπουκάλια και να τον κυνηγούν, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρήκε "καταφύγιο" από τη δεξιά πλευρά των ΜΑΤ αλλά οι δράστες δεν σταμάτησαν την επίθεση. Ο κ. Κουμουτσάκος πήγε εν συνεχεία να μιλήσει για την επίθεση που μόλις είχε δεχθεί και ήρθε αντιμέτωπος με νέα χειροδικία. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, οι δράστες ανήκουν στο χώρο της Χρυσής Αυγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση δεν υπήρχαν δυνάμεις της αστυνομίας, κατόπιν σχετικού αιτήματος των ποντιακών σωματείων, που είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Ν. Φίλη.

Μόλις είδαν ωστόσο το επεισόδια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έσπευσαν στη βοήθεια του βουλευτή, του οποίου τα ρούχα είχαν σχιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι χαστούκισαν και στον βουλευτή της ΝΔ, Μ. Βαρβιτσιώτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ