Θεσσαλονίκη: Tα αβάσταχτα έξοδα βάζουν «λουκέτα» στους φούρνους - Τι λένε οι καταστηματάρχες
Τα αυξημένα τιμολόγια ρεύματος σε συνδυασμό με τις συνεχόμενες ανατιμήσεις πρώτων υλών οδηγούν σε αδιέξοδο τους ιδιοκτήτες αρτοποιείων στη Θεσσαλονίκη.
Οι επαγγελματίες ζητούν την άμεση λήψη μέτρων ώστε να μπει φρένο στο μπαράζ των λουκέτων, που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του έτους.
Από την αρχή της χρονιάς μέχρι και σήμερα στη Θεσσαλονίκη έκλεισαν 37 φούρνοι. Οι 10 λόγω συνταξιοδότησης και οι υπόλοιποι 27 επειδή οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν με τα τεράστια έξοδα.
Οι επιχειρήσεις ασφυκτιούν με τους εκπροσώπους του κλάδου να εκφράζουν τον φόβο ότι δεν θα μπορέσουν να παρατείνουν για πολύ ακόμη την λειτουργία των καταστημάτων τους.
Από την αρχή της ενεργειακής κρίσης μέχρι και σήμερα, στη Θεσσαλονίκη έχουν βάλει λουκέτο 180 αρτοποιεία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
For the love of bread: 5 new age φούρνοι για αληθινό ψωμί κορυφαίας γευστικής απόλαυσης
Ατέλειωτες ουρές έξω από φούρνους για την πατροπαράδοτη λαγάνα της Καθαράς Δευτέρας
Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 11.000.000 ευρώ
22:07
ΠΑΣΟΚ: Οι αγρότες σήμερα δεν άκουσαν λύσεις, αλλά ξανά τις ίδιες υποσχέσεις
22:03
Αγρότες - Ανεστίδης: «Εμείς δεν χωρούσαμε στο Μαξίμου - Μια σύσκεψη-οικογενειοκρατία της ΝΔ»
21:54
Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ: Από τα λόγια στις πράξεις: Το δίλημμα Τραμπ μπροστά στην ιρανική εξέγερση
21:43