Μίμης Πλέσσας: Την Τρίτη στο Α' νεκροταφείο η κηδεία του μεγάλου συνθέτη
Ο συνθέτης Μίμης Πλέσσας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗΑύριο Τρίτη (8/10) θα τελεστεί η κηδεία του μεγάλου συνθέτη Μίμη Πλέσσα που έφυγε από τη ζωή λίγες μέρες πριν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής.
Ο πολυσχιδής συνθέτης και σπουδαίος μαέστρος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου (6/10), αφήνοντας όμως πίσω του μια μοναδική παρακαταθήκη, με μελωδίες και τραγούδια που άφησαν εποχή, μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο, τζαζ, όπερα αλλά και κλασική μουσική.
Από τους πιο σημαντικούς και παραγωγικούς Έλληνες συνθέτες, που διένυε με χαρακτηριστική άνεση το φάσμα από την τζαζ και την ελαφριά μουσική έως το έντεχνο λαϊκό τραγούδι και τις μεγάλες μουσικές φόρμες, ο Μίμης Πλέσσας ξεχώρισε από πολύ νωρίς με το ταλέντο του, μόνο στην Ελλάδα και διεθνώς.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ξαρχάκος για Πλέσσα: Έδωσε διαμάντια που έμειναν προίκα στην ελληνική μουσική
«Πλούτισε τη ζωή μου» - To συγκινητικό αντίο του Αντώνη Πλέσσα στον πατέρα του Μίμη
Με αλεξίσφαιρο γιλέκο στο δικαστήριο ο Νικ Ράινερ για τη δολοφονία των γονιών του
22:23
Πηγές ΠΑΣΟΚ: H υποκρισία του επιτελικού κράτους συνοψίζεται στην κατάθεση του Άκη Σκέρτσου
22:15
Ανοιχτοί δίαυλοι, κόκκινες γραμμές και προετοιμασία για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν
22:07
Λήξη συναγερμού για βόμβα στην Αλεξάνδρας: Προσήχθη Βούλγαρος για το προειδοποιητικό σημείωμα
21:58