ΕΛΛΑΔΑ

Μέλη του Ρουβίκωνα διέκοψαν την παρουσίαση του βιβλίου της Μ. Παπανδρέου

Μέλη του Ρουβίκωνα διέκοψαν την παρουσίαση του βιβλίου της Μ. Παπανδρέου
CNN Greece/Νικολέττα Παπάζογλου

Εισβολή μελών της ομάδας Ρουβίκωνας στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Παπανδρέου "Έρωτας και Εξουσία" στο βιβλιοπωλείο Ιανός στο κέντρο της Αθήνας και οι οποίοι επιτέθηκαν φραστικά στον Θ. Πάγκαλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, περίπου 15 άτομα με κράνη σταμάτησαν έξω από το βιβλιοπωλείο με μοτοσικλέτες θέλοντας να επιτεθούν φραστικά στον Θεόδωρο Πάγκαλο που ήταν ομιλητής. Μάλιστα, τέσσερις εξ αυτών έμειναν έξω από την αίθουσα προκειμένου να μην αφήσουν δημοσιογράφους να κρατούν κάμερες και φωτογραφικές μηχανές.Οι υπόλοιποι τελικά επιτέθηκαν φραστικά στον πρώην υπουργό, πέταξαν αυγά και έφυγαν πριν έρθει η αστυνομία που κατέφθασε αργότερα στο χώρο. Στο μεταξύ η Μαργαρίτα Παπανδρέου φυγαδεύτηκε από την έξοδο κινδύνου για λόγους ασφαλείας.

Ο κ. Πάγκαλος μετά την εισβολή, επανήλθε στη θέση του στο πάνελ και επιχείρησε με το γνωστό βιτριολικό του χιούμορ να αποφορτίσει το κλίμα κάνοντας λόγο για "ταβλαβόρους του Ρουβίκωνα".

Ομιλητές εκτός του κ. Πάγκαλου είναι επίσης ο τέως αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Σωτήρης Μουσούρης, ο γιός της συγγραφέως, Νίκος Παπανδρέου, η συντονίστρια του Κέντρου Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη, Φωτεινή Σιάνου και η δημοσιογράφος - εκδότρια, Αμαλία Σκέπερς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ