ΕΛΛΑΔΑ

Ρ. Αντωνοπούλου: Στοχευμένες δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Ρ. Αντωνοπούλου: Στοχευμένες δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας
EUROKINISSI

Μικρή ανάκαμψη υπάρχει στην αγορά εργασίας αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου. Παράλληλα τόνισε πως στόχος του υπουργείου της είναι αυτή η ανάκαμψη να συνεχιστεί το επόμενο διάστημα με στοχευμένες δράσεις.

Σε συνέντευξη της στον ΣΚΑΙ η κυρία Αντωνοπούλου ανέφερε ως παράδειγμα τέτοιας δράσης πρόγραμμα για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις ,οι οποίες απασχολούν έως 10 άτομα, σύμφωνα με το οποίο όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως αγορά εισόδου στην αγορά εργασίας.

Για να ενταχθεί μία επιχείρηση σε αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να μην έχει απολύσει εργαζομένους το προηγούμενο τρίμηνο, να μην κάνει απόλυση τους επόμενους 12 μήνες και να διατηρήσει τον εργαζόμενο καλύπτοντας όλο το κόστος του για επιπλέον τρεις μήνες.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό η τάση στην αγορά εργασία αλλάζει και στόχος του υπουργείο είναι να σταματήσει την απορρύθμιση στην αγορά εργασίας, απορρύθμιση που συμβαίνει μέσω της μεγέθυνσης της μερικής απασχόλησης.

Τέλος, η κ. Αντωνοπούλου προανήγγειλε δράση που θα αφορά 10.000 άνεργους άνω των 50 ετών με επιδότηση 50% του μισθολογικού κόστους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ