Πάτρα: Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε μαθήτρια – Έκλεισαν δύο σχολεία
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
INTIME NEWSΚλειστά για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνουν δύο σχολεία της Πάτρας, μετά την επιβεβαίωση κρούσματος μηνιγγίτιδας σε μαθήτρια η οποία λιποθύμησε εντός της τάξης της.
Το 2ο και το 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας, που στεγάζονται στο ίδιο συγκρότημα, αποφασίστηκε να κλείσουν για προληπτικούς λόγους.
Η μαθήτρια λιποθύμησε την Πέμπτη (24/10) κατά τη διάρκεια του μαθήματοςκαι μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».
Εκεί διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα, γεγονός που οδήγησε στη λήψη προληπτικών μέτρων από τις υγειονομικές αρχές και τη σχολική διεύθυνση.
Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης του Σχολείου υπογραμμίζει την ανάγκη τήρησης του πρωτοκόλλου πρόληψης, αναφέροντας: «Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια ενημέρωσης που λάβαμε πριν από λίγο από το Νοσοκομείο, να ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο πρόληψης και να αποφύγουμε τους κλειστούς χώρους και τις επαφές. Δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση για ότι συνέβη. Θα σας ενημερώσουμε αλλά το σχολείο θα μείνει σήμερα κλειστό».
Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Άννα Μαστοράκου, είναι απαραίτητο οι συμμαθητές της ασθενούς να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας τους και, σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων, όπως εξάνθημα ή πυρετός, να απευθυνθούν άμεσα στο νοσοκομείο για εξέταση και ιατρική καθοδήγηση.
Ρόδος: Πήραν χωρίς άδεια το βρέφος τους από το νοσοκομείο - Διακομίσθηκε στην Αθήνα και διασωληνώθηκε
12:36
Ρωσία: Καθηγήτρια υπέκυψε στα τραύματά της μετά από επίθεση με μαχαίρι από 17χρονο μαθητή της
12:30
Imperial Brands Hellas: Ισχυρές οικονομικές επιδόσεις και το 2025 με οδηγό τα Προϊόντα Νέας Γενιάς
12:30
Πυροβολισμός κατά του ράπερ Offset έξω από καζίνο στη Φλόριντα
12:20