Χτυπάει και την Κρήτη η κακοκαιρία «Bora» - Πολίτες βγήκαν για ψώνια και έτρεχαν να κρυφτούν
Φωτογραφία Αρχείου
Eurokinissi / ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣΆρον άρον κάτω από υπόστεγα έτρεχε κόσμος που είχε ξεχυθεί το μεσημέρι του Σαββάτου στην αγορά του Ηρακλείου για να τιμήσει τις εκπτώσεις της «black friday», καθώς μόλις ξέσπασε η μπόρα από την κακοκαιρία «Bora», τα πράγματα έγιναν δύσκολα.
Όπως αναφέρει το Cretalive, η ένταση της βροχής γινόταν όλο και πιο δυνατή με αποτέλεσμα καταστήματα και σπίτια να πλημμμυρίσουν. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι οδηγοί, καθώς η βροχή περιορίζει την ορατότητα και κάνει το οδόστρωμα ολισθηρό. Σε επιφυλακή βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας.
Οι πολίτες παρακαλούνται:
- Να αποφεύγουν τη διέλευση από Ιρλανδικές διαβάσεις είτε πεζή είτε με οχήματα. Οι συγκεκριμένες διαβάσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες, ακόμη και αν η στάθμη του νερού φαίνεται χαμηλή.
- Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των φαινομένων.
- Να απομακρύνουν αντικείμενα αλλά και οχήματα από σημεία όπου σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων μπορεί να παρασυρθούν από ορμητικά νερά(κεντρικοί δρόμοι Παλαιοκάστρου, Αγίας Πελαγίας και Λυγαριάς).
Ο Δήμος Μαλεβιζίου, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τους αρμόδιους φορείς, βρίσκεται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος προκύψει.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αντιδήμαρχος Μύρινας στο CNN Greece: Αγνοείται κτηνοτρόφος - Απεγκλωβίστηκαν τα τρία άτομα
Κακοκαιρία Bora: Ήχησε το 112 και σε κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία
Σφοδρή νεροποντή στη Ρόδο: Χείμαρροι οι δρόμοι, προβλήματα και εγκλωβισμοί οδηγών
Φωτιά στη Σαλαμίνα: Καίει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ελληνικό - Σηκώθηκαν 3 αεροσκάφη
16:51
Φωτιά στη Στεφάνη Βοιωτίας: Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής - «Σηκώθηκαν» τέσσερα εναέρια
16:45
Φωτιά σε επαγγελματικό χώρο στη λεωφόρο Ανθούσας - Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
16:39Δημήτρης Κόκοτας: Το ιατρικό ανακοινωθέν του «Γεννηματάς» για τον θάνατό του
16:31