ΔΕΘ 2016: Άμεση μείωση της φορολογίας ζητά ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης
Την άμεση μείωση των φόρων και την απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας «εδώ και τώρα», ζητά ενόψει της 81ης ΔΕΘ, η διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης (ΣΕΘ)-Νέοι Ορίζοντες.
Παράλληλα επισημαίνει την ανάγκη συρρίκνωσης του ενεργειακού κόστους για τη βιομηχανία και του εργασιακού κόστους για τις επιχειρήσεις. Εισηγείται επίσης να αρθούν όλα τα αντικίνητρα που μπλοκάρουν τη δημιουργία νέων επενδύσεων.
«Αν δεν επανεκκινήσει άμεσα η ελληνική οικονομία, η “μηχανή” της θα σβήσει. Και στην επόμενη ΔΕΘ δεν θα μιλάμε για ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, διότι δεν θα υπάρχουν επιχειρήσεις», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΘ, Γιώργος Ιωαννίδης και προσθέτει ότι «ενόψει του νέου κύματος εξαγγελιών των πολιτικών από τη ΔΕΘ, η επιχειρηματική κοινότητα της πόλης κρατά μικρό “καλάθι”».
Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΘ, ο κ. Ιωαννίδης υπογραμμίζει την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι δράσεις για την αναβάθμιση του διεθνούς εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου της Θεσσαλονίκης, ενώ αναφερόμενος γενικότερα στα μεγάλα έργα για την περιοχή (Μετρό, 6η προβλήτα, σύνδεση του λιμανιού με την ΠΑΘΕ και την Εγνατία οδό) ζητά να επιταχυνθούν οι ρυθμοί εκτέλεσής τους.
SPONSORED
Ηράκλειο: Αναζητείται επιχειρηματίας μετά από καταγγελία της πρώην συντρόφου του
19:54
Ομαλά διεξάγεται η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου - Αυξάνεται σταδιακά η κίνηση
19:45
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πρωτιά για ΝΔ με 30,5%, δεύτερος ο Τσίπρας
19:40
Από μια κλωστή η εκεχειρία: Το χαρτί του «Λιβάνου» παίζει το Ιράν - Απειλεί με επιθέσεις το Ισραήλ
19:30