ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2016: Η ΕΥΑΘ οπτικοποιεί τον κύκλο των αστικών λυμάτων

ΔΕΘ 2016: Η ΕΥΑΘ οπτικοποιεί τον κύκλο των αστικών λυμάτων

Ένα εγχειρίδιο για τη σωστή διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων πρόκειται να ξεδιπλώσει η Εταιρεία 'Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) στη φετινή, 81η ΔΕΘ, που θα διαρκέσει από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Στο Περίπτερο 15, σταντ 13, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν οπτικοποιημένο τον κύκλο των αστικών λυμάτων: πώς από τους νεροχύτες της κουζίνας και την τουαλέτα καταλήγουν στον Θερμαϊκό, μέσα από χιλιόμετρα υπόγειου αποχετευτικού δικτύου που λειτουργεί και συντηρεί η ΕΥΑΘ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

Οι πολίτες θα δουν πώς η απόρριψη στερεών και χημικών απορριμμάτων προκαλεί εμφράξεις στο δίκτυο, υποβαθμίζοντας στο τέλος της διαδρομής το θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής μας. Βαφές, χρώματα, λάδια, αλλά και μωρομάντηλα, μπατονέτες κι άλλα είδη προσωπικής υγιεινής παίρνουν... απαγορευτικό, καθώς βουλώνουν σωληνώσεις, υπερχειλίζουν φρεάτια, φράζουν αντλιοστάσια και, εκτός από κόστος σε χρόνο και χρήμα, επιβαρύνουν το θαλάσσιο περιβάλλον.

Το προσωπικό της ΕΥΑΘ θα εξηγεί στους ενδιαφερόμενους πώς με απλές κινήσεις στην καθημερινότητά μας βοηθάμε στον καθαρισμό του Θερμαϊκού και εντέλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας στη Θεσσαλονίκη.

Στη ΔΕΘ θα λειτουργεί, ακόμη, παιδική γωνία, από κοινού με την ΕΥΔΑΠ, και οι μικροί επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν βυθούς με ζωγραφική και κολάζ, ψαράκια με δαχτυλομπογιές, καθώς και μαγνητάκια, ενώ θα μπορούν να κάνουν και πειράματα με νερό.

Η παιδική γωνία θα λειτουργήσει την Κυριακή 11 και τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, καθώς και το τριήμερο 16,17 και 18 Σεπτεμβρίου, από τις 17:00 έως τις 22:00.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ