ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Απεγκλωβισμοί ατόμων, πλημμύρες και ζημιές στη βόρεια και δυτική Ελλάδα

Κακοκαιρία: Απεγκλωβισμοί ατόμων, πλημμύρες και ζημιές στη βόρεια και δυτική Ελλάδα
Eurokinissi-ilialive.gr

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έφερε η επιδείνωση του καιρού, από το βράδυ της Δευτέρας, με τα εντονότερα να καταγράφονται σε περιοχές της βόρειας και δυτικής Ελλάδας.

Η έντονη βροχόπτωση που σημειώνεται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα, με την Πυροσβεστική να παρεμβαίνει για τον απεγκλωβισμό 24 ατόμων από αυτοκίνητα που είχαν παγιδευτεί στα ορμητικά νερά χείμαρρου στην Αγία Τριάδα, που υπερχείλισε.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 150 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε Επανομή, Μηχανιώνα, Αγγελοχώρι και Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της κακοκαιρίας, που θα συνεχιστεί και σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και στην Πελοπόννησο, με τα πιο σημαντικά να καταγράφονται στην ανατολική Λακωνία και συγκεκριμένα στην περιοχή των Μολάων, όπου η Πυροσβεστική δέχθηκε αρκετές κλήσεις για παροχή βοήθειας.

2585592

Πηγή: Eurokinissi-ilialive.gr

Η στάθμη των νερών στην εθνική οδό Σπάρτης – Μονεμβασιάς ανέβηκε εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής που έπληξε την περιοχή, με τα προβλήματα να αναφέρονται κυρίως στην περιοχή από την Γκαγκανιά έως το χωριό της Συκιάς. Λάσπες, χώμα και το νερό της βροχής έκαναν σε κάποια σημεία τον δρόμο αδιάβατο, όπου έχουν σπεύσει συνεργεία του δήμου Μονεμβασιάς και με εκσκαφικά μηχανήματα επιχειρούν και αποκαθιστούν τις βλάβες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 170 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην πόλη της Καλαμάτας, 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στη Σπάρτη, 15 στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και 11 στην Κυπαρισσία.

2585535

Πηγή: Eurokinissi-ilialive.gr

Η συνδρομή της Πυροσβεστικής ζητήθηκε και για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων στο Νεοχωράκι κι ενός ακόμη στα Μωραΐτικα της Κέρκυρας, από ακινητοποιημένα οχήματα, λόγω υψηλής στάθμης των υδάτων.

Μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί στην Ήπειρο από το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε κυρίως τους νομούς Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, με τα Σύβοτα να βουλιάζουν στη λάσπη. Έντονα προβλήματα σημειώθηκαν και στην Ηλεία, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, τη χαλαζόπτωση αλλά και τους κεραυνούς, ενώ εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας δεν έλειψαν τα προβλήματα και στην περιοχή του Βόλου, που έμεινε για πολλές ώρες χωρίς ηλεκτροδότηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ