ΕΛΛΑΔΑ

Πολάκης: «Στολίδι» το νέο νοσοκομείο της Λευκάδας

Πολάκης: «Στολίδι» το νέο νοσοκομείο της Λευκάδας
Στιγμιότυπο από τη ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού «Θεσμικό πλαίσιο για τη σύσταση καθεστώτων Ενισχύσεων Ιδιωτικών Επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας - Σύσταση Αναπτυξιακού Συμβουλίου και άλλες διατάξεις», την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 EUROKINISSI/Αλέξανδρος Ζωντανός

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στο παλιό και στο υπό κατασκευή νέο νοσοκομείο της Λευκάδας.

Ο κ. Πολάκης, συνοδευόμενος από το δήμαρχο του νησιού Κώστα Δρακονταειδή και τον αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Θεόδωρο Χαλικιά, επισκέφθηκε το νοσοκομείο, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος, τον Ιατρικό Σύλλογο Λευκάδας και τον σύλλογο εργαζομένων.

«Το νοσοκομείο της Λευκάδας θα ενισχυθεί άμεσα με 16 άτομα προσωπικό συν οκτώ επικουρικούς ιατρούς που νομίζω ότι μετά από χρόνια είναι μια πολύ σοβαρή ένεση προσωπικού», δήλωσε ο κ. Πολάκης μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στους χώρους του παλιού νοσοκομείου Λευκάδας.

Επισήμανε δε ότι «ενισχύεται ο προϋπολογισμός του και από τον ΕΟΠΥΥ. Είναι γεγονός δε ότι μετά από πολλά χρόνια ο ΕΟΠΥΥ χρηματοδοτεί τα δημόσια νοσοκομεία. Ήδη τον τελευταίο μήνα έχουν δοθεί 160 εκατ. ευρώ».

Αφού άκουσε προσεκτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Λευκάδας αναχώρησε για το νέο νοσοκομείο που χτίζεται στο νησί του Ιονίου. Ο κ. Πολάκης ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών στο νέο νοσηλευτικό ίδρυμα που δημιουργείται και μαζί με τον υπεύθυνο εργολάβο του έργου ξεναγήθηκε σε κάθε γωνία του νοσοκομείου.

Για τα έργα που γίνονται στο νέο νοσοκομείο της Λευκάδας, ο κ. Πολάκης ανέφερε:

Επισκέφθηκα το νέο νοσοκομείο της Λευκάδας που πραγματικά περνάει την υγεία σε ένα άλλο επίπεδο με την ολοκλήρωσή του. Η δημόσια νοσηλευτική φροντίδα αναβαθμίζεται τα μέγιστα στην Λευκάδα. Το έργο είναι προχωρημένο και πιστεύω να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα μέχρι τον Απρίλιο με Μάιο που είναι η συμβατική ημερομηνία της ολοκλήρωσης. Επισκεφθήκαμε όλο το χώρο από πάνω μέχρι τα υπόγεια. Έχει σύγχρονο εξοπλισμό ενώ κάναμε κάποιες παρατηρήσεις για κάποια θέματα που πρέπει η κατασκευαστική εταιρεία να τα δει τώρα.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας χαρακτήρισε το νέο νοσοκομείο «ως ένα στολίδι», και προσέθεσε: «Είπαμε ότι σταματήσαμε να κλείνουμε αλλά μόνο να ανοίγουμε και πιστεύω ότι του χρόνου την άνοιξη θα μπορέσουμε να το δούμε να λειτουργεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ