Κακοκαιρία «Elena»: Μετ' εμποδίων η κυκλοφορία των οχημάτων - Ποιοί δρόμοι έχουν κλείσει
Πλημμυρισμένη η Αθηνών - Κορίνθου
INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣΣε ποτάμια έχουν μετατραπεί οι δρόμοι της Αττικής και της Εύβοιας, λόγω της κακοκαιρίας που «σαρώνει» τη χώρα εδώ και ένα 24ωρο, με την Τροχαία να προχωρά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω συσσώρευση υδάτων.
Ειδικότερα, διεκόπη πριν από λίγο η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή οδό Καλάμου – Ωρωπού, στο ύψος της οδού Ακροπόλεως.
Σύμφωνα με την Τροχαία, η διακοπή κυκλοφορίας ισχύει και για τα δύο ρεύματα.
Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος των διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται ως εξής:
- Στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας
Η λεωφόρος Πάρνηθας παρέμεινε για αρκετές ώρες κλειστή, άνοιξε για λίγο και κατόπιν έκλεισε ξανά, ενώ μέχρι και αργά το πρωί της Πέμπτης (26/12) στη λεωφόρο Ποσειδώνος η κυκλοφορία διεκόπη για ώρες. Χρειάστηκαν μάλιστα απεγκλωβισμοί επιβατών οχημάτων που «κόλλησαν» στη λεωφόρο.
Ογδόντα κλήσεις έχει δεχτεί η πυροσβεστική από τις 10 χθες το βράδυ μέχρι τις 12 το μεσημέρι λόγω της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι κλήσεις αφορούν αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων από διάφορες περιοχές της Αττικής.
Με δυσκολία η κυκλοφορία στα ορεινά λόγω χιονοπτώσεων
Στη χιονισμένη Φλώρινα η κίνηση των οχημάτων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο γίνεται με χιονοκουβέρτες και αντιολισθητικές αλυσίδες.
Στο μεταξύ, η Τροχαία εξέδωσε νεότερη σύσταση τους πολίτες να μην κινούνται προς το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, καθώς είναι κλειστό, κάνει με νεότερη ενημέρωσή της (26/12, 13:30).
Προσωρινά διεκόπη και προς το χιονοδρομικό των Καλαβρύτων.
Ακόμη, υπενθυμίζεται στους οδηγούς η υποχρέωση να διαθέτουν και να χρησιμοποιούν στα οχήματα τους αντιολισθητικές αλυσίδες στα σημεία του οδικού δικτυού όπου υπάρχει χιόνι ή παγετός, να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου: Ισχυρές βροχές θυελλώδεις άνεμοι 9 μποφόρ και χιόνια
ΗΠΑ: 47χρονος σκότωσε την σύζυγο του, τραυμάτισε την κόρη του του και αυτοκτόνησε μετά από καυγά
08:12
Ο Ντόναλντ Τραμπ μετά το όνομα του Κένεντι Σέντερ θέλει να αλλάξει και τις καρέκλες (pic)
08:12
Περού: Νεκρός δημοσιογράφος που είχε γίνει στόχος ενόπλων - Είχε αποκαλύψει σκάνδαλο διαφθοράς
07:59
Σφυρηλατήθηκαν «δεσμοί αίματος» με τη Ρωσία, λέει ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε μήνυμά του στον Πούτιν
07:47