ΕΛΛΑΔΑ

Προβληματισμός στην ΕΛΑΣ βίντεο - ανάληψη για εμπρησμό στην κατάληψη Νοταρά

Προβληματισμός στην ΕΛΑΣ βίντεο - ανάληψη για εμπρησμό στην κατάληψη Νοταρά
EUROKINISSI

Με πολύ προσοχή και με πολλά ερωτήματα προσπαθούν στην κρατική ασφάλεια να βγάλουν καθαρή εικόνα και συμπέρασμα για το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας στο YouTube και με το οποίο μια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα με το όνομα "Μοναχολύκοι Ριζοσπαστικού Αυτόνομου Μαχητικού Εθνικοσοσιαλισμού" αναλαμβάνει την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση σε κατειλημμένο κτίριο της οδού Νοταρά στα Εξάρχεια όπου στεγάζονται μετανάστες.

Το βίντεο παρουσιάζει και κάποια πλάνα από τη στιγμή της επίθεσης, όμως δεν έχει αναρτηθεί σε κάποια από τις ιστοσελίδες του Διαδικτύου ενώ δεν συνοδεύεται από κανένα κείμενο. Αντίθετα υπάρχει ανάμεσα σε μουσικά πλάνα ένα κείμενο στο οποίο ο συντάκτης χαρακτηρίζει " τρομοκατάληψη" το κτίριο της οδού Νοταρά και "λαθρομετανάστες " όσους μένουν εκεί.

Στο κείμενο που προβάλετε στο βίντεο ,ο συντάκτης, υποστηρίζει επίσης ότι μέλη της οργάνωσης τους μπήκαν ως δήθεν αλληλέγγυοι σε καταλήψεις της Αθήνας που φιλοξενούν μετανάστες, και δημοσιεύουν φωτογραφίες ατόμων τους οποίους κατηγορούν για ύποπτες συμπεριφορές.

Η ασφάλεια εξετάζει με πολύ προσοχή το βίντεο και το αν είναι αυθεντικό αλλά και ποια ακριβώς είναι αυτή η νέα οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη.

Υπενθυμίζουμε ότι την ώρα της επίθεσης με τον εμπρηστικό μηχανισμό κινδύνευσαν άμεσα από την πυρκαγιά δεκάδες άτομα που την ώρα εκείνη ήταν μέσα στο κτίριο και κοιμόντουσαν ανάμεσα τους και παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ