ΕΛΛΑΔΑ

Απεργεί το Σάββατο η ΕΡΤ – Δεν θα δείξει την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ

Απεργεί το Σάββατο η ΕΡΤ – Δεν θα δείξει την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Στην 24ωρη απεργία του Σαββάτου (10/09) θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, συμπορευόμενοι με τις άλλες Ενώσεις στον χώρο του Τύπου, διαμαρτυρόμενοι για το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ως εκ τούτου, δεν θα μεταδοθεί η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα εγκαινιάσει την 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) το απόγευμα του Σαββάτου. Τα τηλεοπτικά κανάλια αποφάσισαν να ρίξουν «μαύρο» στην εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, η οποία κρίνεται πολύ σημαντική από τον κ. Τσίπρα.

Η απεργία θα είναι 24ωρη από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως τις 6 το πρωί της Κυριακής, στα δημόσια και ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρεται:

«Απεργούμε στους δημόσιους και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, μαζί και σύμφωνα με την απόφαση του διασωματειακού των Ενώσεων Τύπου και ΜΜΕ, συμπορευόμενοι με τις άλλες Ενώσεις, το Σάββατο 10/9/2016, (σε μια πρώτη 24ωρη απεργία από τις 06:00 του Σαββάτου έως τις 06:00 της Κυριακής) και απαιτούμε από την Κυβέρνηση θεσμική παρέμβαση για εγγύηση όλων των θέσεων εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς είτε αδειοδοτήθηκαν, είτε όχι και παράλληλα κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους με ΣΣΕ».

«1.800 συνάδελφοι από τα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν, κινδυνεύουν άμεσα να βγουν σε ανεργία, την ώρα που τα μνημόνια και οι μνημονιακές πολιτικές έχουν γίνει λαιμητόμος για την κοινωνία, η ανεργία είναι σε δυσθεώρητα ύψη, η ύφεση είναι πρωτοφανής και συναντάται σε περιόδους μεγάλων καταστροφών ή πολέμων...»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ