ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2016: Οι συγκεντρώσεις και οι πορείες των συνδικάτων

ΔΕΘ 2016: Οι συγκεντρώσεις και οι πορείες των συνδικάτων
eurokinissi

«Αστακός» θα είναι σήμερα το κέντρο της Θεσσαλονίκης με τα συνδικάτα να δίνουν δυναμικό «παρών», στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με προγραμματισμένες δράσεις και συλλαλητήρια.

Η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει στις 6 το απόγευμα συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου θα ακολουθήσει πορεία με κεντρικό σύνθημα "τέρμα πια στις αυταπάτες βάζουμε τέλος στα πειράματα,στην ανεγία στη φτωχοποίηση".

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από τη μεριά της καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 6 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου).

Όπως αναφέρεται στην Οργανωτική Εγκύκλιο που έστειλε στις Ομοσπονδίες-Μέλη της η ΑΔΕΔΥ: «οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτεμβρίου 2016, την ημέρα των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ., πρέπει να αποτελέσουν έναν ακόμη σταθμό στο συνεχιζόμενο αγώνα μας για την ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας, των απολύσεων, της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, των αλλεπάλληλων μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων και νόμων που ξηλώνουν τα τελευταία ίχνη κοινωνικών, συλλογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων».

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει το δικό του συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στην Πλατεία Αριστοτέλους, καλώντας για αγωνιστική δράση ενάντια σε πολιτικές και σε νέα μέτρα που οδηγούν περαιτέρω στην πτώχευση του λαού. Επίσης,τονίζει την ανάγκη υπεράσπισης του δικαιώματος στην απεργία, την αντίσταση στην "εργοδοτική τρομοκρατία" και της υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας, ενώ κάνει λόγο για φοροληστεία ενάντια στον λαό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ