Νέα απάτη με δήθεν επιστροφή φόρου - Εστάλησαν μαζικά εκατοντάδες email
Απάτη μέσω του διαδικτύου
PEXELS (ΑΡΧΕΙΟ)Νέα απόπειρα εξαπάτησης από επιτήδειους σε ανυποψίαστους πολίτες έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (18/01) με την αποστολή εκατοντάδων email. Στα μηνύματα αυτά οι άγνωστοι που χρησιμοποίησαν έως και το εθνόσημο για να γίνουν πειστικοί στα υποψήφια θύματα τους, ενημέρωναν τους πολίτες ότι δήθεν είχαν επιστροφή φόρου.
Πιθανότατα η νέα αυτή προσπάθεια εξαπάτησης μπορεί να συνδέεται με τις προσπάθειες phising σε λογαριασμούς του Facebook την εβδομάδα που πέρασε, καθώς πολλά άτομα που έχουν περισσότερα από ένα email.

Το μήνυμα τιτλοφορούνταν «Έχετε νέες επιστροφές φόρων», που από μόνο του φαίνεται πως έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από άλλη γλώσσα, καθώς στα ελληνικά χρησιμοποιούμε τον όρο «επιστροφή φόρου» στον ενικό αριθμό. Την ίδια ασύντακτη λογική μετάφρασης είχε και το υπόλοιπο μήνυμα, αν κάποιος ήταν προσεκτικός.
«Καλές σας γιορτές, πολίτες! Αφού ελέγξαμε τις φορολογικές σας πληροφορίες, διαπιστώσαμε ότι μπορεί να δικαιούστε επιστροφή φόρου.
Προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα χρήματα πιστώνονται στο σωστό λογαριασμό, πρέπει να επαληθεύσουμε τα στοιχεία που δώσατε. Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας και να ξεκινήσετε τη διαδικασία αίτησης επιστροφής φόρου. Μετά την επαλήθευση των στοιχείων σας, τα χρήματά σας θα πιστωθούν στο λογαριασμό σας εντός των επόμενων 24 ωρών. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας», καταλήγει το μήνυμα απάτης.
Την υπόθεση του Γάλλου φυλακισμένου Βινατιέ θα εξετάσει η ο Πούτιν - Κατηγορείται για κατασκοπεία
20:09
Μελόνι: Eργαζόμαστε για την αναβολή της διάσκεψης Mercosur
20:00
Ιταλία: Εισιτήριο δύο ευρώ για την διάσημη Φοντάνα ντι Τρέβι από την 1η Φεβρουαρίου 2026
19:50
Γαλλία: Κουκουλοφόροι απήγαγαν και ανάγκασαν ένα ζευγάρι να τους μεταφέρει 8 εκατ. ευρώ σε crypto
19:40